Padanijos rinktinė yra viena šio pasaulio čempionato favoričių, o Marius Stankevičius – ryškiausia pirmenybių žvaigždė, – vertina CONIFA pasaulio pirmenybių žinovai.

M. Stankevičius yra žaidęs tokiuose klubuose, kaip Genujos „Sampdoria“, Romos „Lazio“, „Sevilla“, „Valencia“.

Buvęs Lietuvos nacionalinės komandos futbolininkas šiuo metu gina Šiaurės Italijos Padanijos regiono rinktinės garbę 16 komandų turnyre Londone. Alternatyviajame pasaulio čempionate žaidžia įvairios komandos: UEFA nepriklausančių šalių, nepripažintų šalių, regionų, tautinių bendrijų, šalių, neturinčių savo valstybės rinktinės.

Tai trečiasis CONIFA vykdomas pasaulio čempionatas. 2014 metais jį laimėjo Prancūzijos Nicos regiono komanda, 2016 – nepriklausomybę nuo Gruzijos pasiskelbusi Abchazija.

Padanijos rinktinė – abiejų CONIFA surengtų Europos čempionatų nugalėtoja.

Europos čempionai pasaulio pirmenybes pradėjo triuškinama pergale 6:1 prieš Matabelelando rinktinę. Matabelelandas – Zimbabvės vakarų ir pietvakarių regionas. Šiai komandai atvykti į Angliją nebuvo lengva dėl finansinių priežasčių.

Komanda pradėjo internete prekiauti marškinėliais ir taip gavo lėšų lėktuvo bilietams ir apgyvendinimui. Tam, kad parvežtų ją iš Heathrow oro uosto, ekipa kreipėsi į savo gerbėjus iš Jungtinės Karalystės sostinės.

Vienas gerbėjas Matabelelando futbolininkams parūpino maisto.

Beje, vienas Matabelelando komandos trenerių – legendinis Zimbabvės rinktinės ir „Liverpool“ vartų sargas Bruce‘as Grobelaaras.

Padanijai grupės turnyre liko susitikti su Okeanijos valstybės Tuvalu komanda ir Rumunijos vengrų rinktine. Pastarieji pirmame ture įveikė okeaniečius 4:0.

Pirmenybių šeimininke laikoma Baravos futbolo federacija. Barava – karų niokojamo Somalio miestas.

CONIFA jungia 47 futbolo federacijas ir patekti į alternatyvinį pasaulio futbolo čempionatą, kaip ir į FIFA pasaulio pirmenybes, komandoms tenka per atrankos turnyrus.

Šiemet atrankos neįveikė ir tokios ekipos, kaip Grenlandijos, Monako, Irako Kurdistano, Čigonų tautos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)