Legendinis krepšininkas ir fondo įkūrėjas Rimantas Kaukėnas pasakojo, jog jau kuris laikas dirbdamas su labdara pastebi vis didėjantį žmonių norą aukoti bei kitaip prisidėti prie paramos stokojantiems. „Net jei žmonės tuo metu ir negali paaukoti, jie milai prisideda kitais būdais, dalyvauja renginiuose ir turnyruose, kaip šis. Būtent dėl to tokie renginiai ir yra svarbūs.

Tikrai nemanau, kad čia surinksime kokią nors įspūdingą sumą, tačiau svarbu ir tai, kad papasakosime apie tai, kam reikia pagalbos ir kartu prisidėsime prie vaikų švietimo. Aš ir pats esu tėvas, todėl vienu iš tikslų iškėliau tai, jog augdama dabartinių vaikų karta labdarą priimtų kaip natūralų dalyką ir noriai prisidėtų. Matant, kiek vaikų dalyvauja, galiu pasakyti, jog einame teisinga linkme“.

Donatas Montvydas, Benediktas Vanagas ir Rimantas Kaukėnas

Organizatorius išdavė, jos planuose buvo ir kur kas įspūdingesnis renginys, tačiau dėl laiko stokos pavyko įgyvendinti ne visus jo sumanymus.

Su sūnumis į 3x3 turnyrą atvyko ir neseniai „Misis Pasaulis“ karūną pelniusi Tatjana Lavrinovič. Žinomo krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona sakė, jog jau keletą metų jų šeima bendradarbiauja su R. Kaukėno fondu ir vaikus nuo mažens moko padėti kitiems. Tris savo atžalas pora visuomet ima kartu su savimi ir vykdami padėti skurstantiems žmonėms ar pas tėvų dėmesio stokojančius vaikus.

„Tai visada labai svarbu, o čia ir padėti, ir pažaisti gali, todėl viskas puiku. Žinoma, psichologiškai gal kiek sunkiau, nes mano sūnūs žaidžia vyresnių vaikų komandose šiemet, todėl iš pat pradžių kiek nuliūdo, bet jie žino, kad puikus šio turnyro tikslas, todėl nekilo net klausimų“, – pastebėjo žinoma moteris.

Ji taip pat sakė, jog puiku kai krepšinis, kuris Lietuvoje yra itin populiarus gali būti pasitelkiamas ir kilniems tikslams. „Taip ir mano žinomumas ir ta karūna yra galimybė būti išgirstai, papasakoti apie tai, kas iš tiesų svarbu. Žinomumas ir populiarumas padeda tokiems renginiams, todėl tai yra geriausia erdvė ką nors paaiškinti žmonėms ar papasakoti, kas yra svarbu ir apie ką turėtume kalbėti visi“.

Su vaikais šįkart nusprendė pasivaržyti ir atlikėjas Donatas Montvydas, kuris vaikystėje ir paauglystėje krepšinį žaidė ir pats. „Krepšinis mūsų šalyje persiduoda iš kartos į kartą. Tai mūsų šalyje yra fenomenalu. Muzika labai atsilieka Mes turime Arvydą Sabonį, kuris žaidė NBA, bet neturime nei vieno atlikėjo, kuris būtų apdovanotas „Grammy“. Ir didžiausias pasiekimas – dalyvavimas „Eurovizijoje“.

Donatas Montvydas

Mūsų karta tapo pionieriais. Mes turime žengti tuos pirmuosius žingsnius. Visada sakau, kad duotų man Dievas galimybę tapti Arvydu Saboniu muzikoje. Žinoma, gali būti talentingas, bet vien to nepakanka. Ne visi žino ir tai, kokį sunkų kelią turėjo nueiti Arvydas Sabonis“, – pasakojo laimėtoju tapęs Donatas.

Bene didžiausia renginio žvaigžde tapęs krepšininkas Donatas Motiejūnas nuo kalbų apie, kaip spėjama, neseniai įvykusias jo vestuves, susilaikė, tačiau su puikiai renginyje besijautęs krepšininkas sakė, jog ši diena jam primena jo pačio vaikystę.

Donatas Motiejūnas

Autografus gerbėjams dalijusi krepšinio žvaigždė pasakojo, kad vaikystėje ir pats su draugais žaisdavo 3x3 ir taip žengė pirmuosius savo žingsnius įspūdingoje karjeroje.

Paklaustas, kokia yra jo sėkmės paslaptis ir ko reikia, norint tapti garsiu, jis surimtėjęs atsakė, jog svarbiausia ir tai, kas priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, yra buvimas geru žmogumi, o būti puikiu žaidėju jau antraeilis klausimas.

„Žinote, svarbiausia, kad jie būtų gerais žmonėmis, o tai, kokie žaidėjai bus, svarbu, bet ne taip. Svarbiausia vis dėlto yra tai, kokiais žmonėmis būsime patys“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)