Apie tai DELFI pranešė skaitytojas Saulius. „Į visas mokyklas NEC atsiuntė klaidų pilnas vertinimo instrukcijas. Mokytojai negali vertinti darbų, nes pagal vertinimo instrukciją teisingus atsakymus reikėtų žymėti neteisingais, – piktinosi skaitytojas. – Visą matematikos patikrą visoje šalyje mokytojams reikės pertikrinti. Nacionalinis egzaminų centras ir toliau skęsta skandaluose.“

DELFI susisiekus su NEC direktore Saule Vingeliene, ši patvirtino, kad iš tiesų visas Lietuvos mokyklas pasiekė klaidinga vertinimo instrukcija, tačiau pridūrė, kad situacija jau suvaldyta – klaidingos instrukcijos pakeistos teisingomis.

„Apie dvyliktą valandą buvo paskelbta vertinimo instrukcija, kurioje buvo klaidų, buvo paliktas pirmas projektinis variantas. Tačiau gavus informaciją iš mokyklų, 12 val. 30 min., ta instrukcija buvo išimta, pakoreguota ir įkelta nauja instrukcija“, – teigė S. Vingelienė.

Anot NEC direktorės, dešimtokų matematikos žinių patikrinimas penktadienio rytą truko dvi valandas: 9 – 11 val. Tuo metu, kol sistemoje buvo įkelta neteisinga instrukcija, mokytojai galėjo būti patikrinę kelis darbus, tačiau NEC direktorė teigia, kad darbų peržiūrėjimas neturėtų sudaryti didelių problemų.

„Darbų patikrinimui yra skirta dešimt dienų, tai tikrai ne visi darbai buvo patikrinti per tą laiką. Neturėjo spėti labai daug darbų įvertinti. Galų gale, reikės ne visą darbą pervertinti, o tik pataisyti keliose vietose“, – kalbėjo S. Vingelienė.

Sutvarkius nesklandumus NEC taip pat paviešino viešą atsiprašymą. „Mokiniams atlikus užduotis, duomenų perdavimo sistemoje KELTAS buvo paskelbta užduoties vertinimo instrukcija. Atsiprašome, kad mokyklose vertinti susirinkusiems mokytojams teko laukti patikslintos vertinimo instrukcijos. Vertinimo instrukcijoje buvo tikslinami uždavinių atsakymai. Dėkojame mokytojams už jų sąmoningumą ir pagalbą“, – teigiama viešame atsiprašyme, kuris patalpintas NEC tinklapyje.

DELFI primena, kad dešimtokams rengiami tik lietuvių ir matematikos žinių patikrinimai. Matematikos žinių patikrinimas tiems vaikams, kuriems lietuvių kalba gimtoji – buvo paskutinis.

Kitą savaitę bus vykdomas dar vienas žinių patikrinimas tiems mokiniams, kurių gimtoji kalba yra rusų, lenkų, baltarusių ar vokiečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)