„Suplanuoti pokyčiai apima funkcinį laisvalaikio ir restoranų zonos atnaujinimą – numatoma kelis kartus padidinti viešųjų erdvių plotą, gerokai praplėsti ir atnaujinti maitinimo paslaugų pasirinkimo galimybę klientams. Dauguma darbų bus atliekama vėlyvais vakarais ir naktimis“, – pranešime cituojama prekybos centro Kauno „Akropolis“ turto valdytoja Brigita Kuodytė.

Pagrindinis pokytis Kauno „Akropolyje“ – tai 1,2 tūkst. kv. m. ploto „miesto“ aikštės sukūrimas prekybos centre. Laisvalaikio ir restoranų zona virs atvira erdve, kurios neskaidys pertvaros, ir taip atkartos miesto centrinės aikštės idėją. Prasiplės ir šios erdvės paskirtis. Nauja bus tai, jog šioje erdvėje vyks įvairūs renginiai, socialiniai projektai, mugės.

B. Kuodytės teigimu, prekybos centras keičiasi ne tik reaguodamas į klientų poreikius, bet ir į Kaune vykstančius pasikeitimus. Per artimiausius penkerius metus Nemuno saloje ir šalia jos įsikūrus planuojamam daugiafunkciam vandens sporto centrui, mokslo populiarinimo centrui „Mokslo sala“, M. K. Čiurlionio koncertų centrui, administraciniams ir verslo objektams, žmonių srautai šioje teritorijoje gerokai išaugs“, – sako B. Kuodytė.

Maždaug 10 tūkst. kv. metrų – šeštadalį „Akropolio“ ploto – užimančios zonos atnaujinimo darbai bus baigti kitų metų antrą pusmetį. Bendros investicijos sieks apie 10 mln. eurų.

Kauno "Akropolio" atnaujinimas
Kauno „Akropolį“ valdančios tarptautinės įmonių grupės „Newsec“ veikla apima visas nekilnojamojo turto paslaugų sritis, o jos kompetencija pasitiki stambiausios nekilnojamojo turto kompanijos, investiciniai fondai, privatūs investuotojai bei komercinio turto nuomininkai. „Newsec“ buvo įkurta 1994 metais Švedijoje ir šiuo metu vienija septynias Skandinavijos ir Baltijos šalis, kuriose dirba daugiau nei 1 700 darbuotojų.

Baltijos šalyse „Newsec“ valdo 21 komercinį objektą, kurių plotas viršija 240 tūkst. kvadratinių metrų, o komandoje dirba 57 profesionalai, kurie yra atsakingi už komercinių objektų valdymą ir jų vertės didinimą. Visoje Šiaurės Europoje „Newsec“ valdo 39 milijardų eurų vertės turtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)