Kaltinamuoju aktu užbaigtas tyrimas dėl 2017 m., liepos 19-20 d., iš Budelkiemio g. Klaipėdoje daugiabučio kiemo dviejų anksčiau į policijos akiratį nepatekusių uostamiesčio gyventojų įvykdytos didelės - 15 000 eurų - vertės automobilio „Audi Q7“ vagystės.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad ilgapirščiai, pasitelkę dar vieną anksčiau Lietuvoje teistą klaipėdietį, gerai suplanavo ne tik transporto priemonės vagystę, bei ir automobilio realizavimą – ardymą ir pardavimą dalimis: surado Klaipėdos pakraštyje, atokiau nuo pašalinių akių, tinkamas patalpas vogtam automobiliui laikyti, kur jis buvo ardomas ir, dedant skelbimus elektroninėje erdvėje, bandytas parduoti dalimis, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Kruopštaus ir nuoseklaus tyrėjų darbo dėka pavyko kaltininkus sučiupti su įkalčiais, dar nespėjus išparduoti išardytos mašinos detalių. Automobilis grąžintas draudimo bendrovei, kuri jau buvo spėjusi išmokėti pinigus nukentėjusiajam.

Baudžiamuoju įsakymu, Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams glaudžiai bendradarbiavus su Skuodo r. PK kolegomis, užbaigtas ikiteisminis tyrimas dėl Vokietijoje ir Norvegijoje 2016 gruodžio - 2017 balandžio mėnesiais nusikalstamu būdu įgyto turto: penkių didelės – beveik 350 000 eurų – vertės traktorių „John Deere“ realizavimo bei pasikėsinimo realizuoti Lietuvos teritorijoje.

Policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad visų užsienyje vogtų traktorių VIN numeriai buvo suklastoti, pagaminti nauji dokumentai. Tada jie atgabenti į Lietuvą, ir du traktoriai parduoti šalies ūkininkams, trys – buvo ruošiami pardavimui. Apmaudu, kad naujiesiems savininkams teko imti didžiulius kreditus pirkiniams įsigyti, nes, nustačius, kad jie vogti, žmonėms paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, po to visi traktoriai paimti ir grąžinti teisėtiems savininkams užsienyje. Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Raseinių miesto gyventojas – jau ankščiau teistas vienos bendrovės direktorius.

Be to, užbaigtas tyrimas, pradėtas dėl šiemet, kovo 10 d., įvykdytos automobilio - katafalko, priklausančio vienai iš Plungės laidojimo, šarvojimo paslaugas teikiančių bendrovių, vagystės. Tyrimo metu pareigūnai nustatė tikrąsias šio įvykio aplinkybes: įmonės darbuotojas plungiškis, net 15 kartų teistas už vagystes, sukčiavimus ir kt. nusikalstamas veikas nuosavybei, žmogaus sveikatai ir viešajai tvarkai, turėdamas galimybę patekti į bendrovės patalpas, prieigą prie aikštelėje stovinčių transporto priemonių ir jų raktų, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir leidimo vairuoti tarnybinį automobilį, sumanė pasiimti mašiną pasivažinėti su draugais.

Tamsiu paros metu važiuodamas iš Kretingos į Plungę, viršijęs greitį ir nesuvaldęs automobilio posūkyje, nuvažiavo į griovį ir nepataisomai sugadino 30 000 eurų vertės bendrovės turtą. Paaiškėjus, kad vagystės fakto nebūta (vyriškio veika vagyste nelaikoma), tyrimas nutrauktas, tačiau kaltininkui teks atsakyti administracine tvarka už eismo įvykį ir atlyginti žalą bendrovei.