„Labai daug žmonių pirmą kartą jais važinėja Palangoje, mes čia nuomojame jau antrus metus. Kol žmonės neatsisėda ant tokio aparato, prisibijo, nes nežino, kaip su juo važiuoti, bet vos praeina penkios minutės, jie jau normaliai važinėja. Po valandos sako, kad dar norėtųsi, laiko trūksta ir neretas nuomojasi po to jau ilgesniam laikui“, – atvirauja vaikinas.

Norintys papramogauti elektriniu paspirtuku už nuomą turi atseikėti 10 eurų, jei pramogaus pusvalandį, arba 15 eurų už valandą.

„Nuomojame žmonėms nuo šešiolikos metų. Pastebėjau, kad jaunesni žmonės staigiau spaudžia greitį, staigiai stabdo. Visi paspirtukai sureguliuoti pagal taisykles ir važiuoja apie 30 kilometrų per valandą. Nors kai kurie ir bando perjungti į aukštesnę pavarą, bet greičiau dėl to važiuoti tikrai nepavyks – uždėti ribotuvai“, – išduoda paspirtukus nuomojantis Lukas.

Įkaušę kelia skandalus

Elektriniais paspirtukais poilsiautojus viliojantys pramogų siūlytojai neslepia, kad poilsiautojai kartais taip atsipalaiduoja, kad sugrįžta įkaušę ir kelia skandalus. Tokie poilsiautojai gali kaip reikiant prisivirti košės ir gauti baudą už vairavimą išgėrus.

Laimei, nemalonių klientų pasitaiko ne tiek ir daug.

„Būna tokių atvejų, kad J. Basanavičiaus gatvėje avarines situacijas sukelia vaikai, kurie, jei tik tėvai neprižiūri, išbėga priešais transporto priemonę. Buvo toks atvejis, kai vaikas išbėgo į dviračių taką, tad teko žmogui staigiai stabdyti. Laimei, dar nebuvo rimtesnių atvejų, bet štai ir šiandien, viena moteris per staigiai pasuko paspirtuką ir krito. Nors pati nesusižalojo, nulaužė stabdžio rankenėlę“, – sako Lukas ir dėsto, kad už ką teks mokėti baudas, nurodyti sutartyje.

Negrąžinus paspirtuko už jį teks sumokėti 800 eurų. Be to, apie vagystę pranešama policijai. Anot nuomotojo, kol kas tokių atvejų nepasitaikė.

Pramogautojų, anot jaunuolio, pasitaiko labai įvairių. Vieni tikrai malonūs ir mandagūs, kitų kalbą „papuošta“ daugiaaukščiais keiksmais, tad tenka greitai reaguoti į situaciją ir bendrauti klientų kalba. Teko ir policiją teko kviesti dėl išgėrusio kliento.

Lukas pasakoja, kad vyras išsinuomojo paspirtuką blaivus – išgėrusiems nenuomojama. Tačiau kai grįžo, nuomotojui nekilo abejonių, kad klientas girtas. O dar vyras ir ėmė kelti skandalus, ieškoti priekabių, nors pats kliudė pėsčiąją moterį. Nuomotojas sako nelaukė, kol grįžęs žmogus nuo kalbų pereis prie veiksmų ir paleis į darbą kumščius, kaip kad žadėjo. Iškvietus policija per daug atsipalaidavęs poilsiautojas jau turėjo aiškintis dėl savo elgesio su pareigūnais.

Nuomotojas neslepia, kad verslą pradėjo vos nuo kelių paspirtukų, tačiau jų nuoma greitai atsipirko ir dabar klientams siūloma jau per dešimt. Tad savaitgaliais, kai gausu žmonių, vos spėja suktis ir įkrauti elektrinius paspirtukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)