„Kol vieniems atostogos, kitiems – darbymetis. Vasarą Europos oro linijos, remiantis „Eurocontrol“, savo pajėgumus didina beveik dvigubai (40%). Didėjantis keleivių ir lėktuvų eismas – tikras egzaminas visai industrijai, kuris netrunka atskleisti silpnąsias jos vietas. Prisiminkime praėjusią vasarą, kai net 25 tūkst. keleivių keliones nutraukė įsisiautėjęs aviacinis chaosas, kurį sukėlė viena po kitos užgulusios problemos: „British Airways“ keleivių salono įgulos ir Prancūzijos skrydžių vadovų streikai ir sugriežtintos patikros prie ES sienos. Tikėkimės, kad šiemet skrydžių kompanijos ir oro uostai vasarą pasitinka su paruoštais namų darbais“, – atsiųstame pranešime cituojams skrydžių kompensavimo bendrovės „Skycop“ vadovas Marius Stonkus.

Panašu, kad 2017 m. didžiųjų Vakarų Europos oro uostų veiklą sutrikdę streikai ir griežtėjančios taisyklės atsiliepia ir šiandien – vis daugiau keliautojų renkasi atostogas kitoje Europos pusėje.

Jūsų dėmesiui – 3 dar neatrasti ir turistų kojų nenušlifuoti Europos deimantai.

1. Bledas, Slovėnija.

Šis Triglavo nacionalinio parko viduryje įsikūręs miestelis – tobulas gamtos prieglobstis nuo didmiesčio šurmulio ir rutinos. Aplink ežerą įsikūrusį Bledą nuo likusio žemyno riboja Karavankų kalnynas, kuris strategiškai kažkada buvo itin svarbus ežero viduryje stovinčios renesansinės pilies gyventojams. Be apsilankymų šiame viduramžių architektūros paminkle, miestelio svečiai kviečiami aplankyti ne mažiau magišką, smaragdinėmis spalvomis žaižaruojantį Vintgaro tarpeklį. Geriausia dalis – tarp tarptautinio Liublianos oro uosto ir Bledo kursuoja tiesioginis autobusas. Nusileidus skrydžiui už 30 min. jau būsite vietinėje autobusų stotyje.

2. Lofotenas, Norvegija.

Lofotenas

Norvegijos šiaurėje išsidėstęs archipelagas žymus savo klimato anomalija – nors ir priklauso poliariniam ratui, temperatūros salyne visada laikosi aukščiau 0 ͦC. Įspūdingų gamtos peizažų mylėtojams rekomenduojame atvykti į Austvagojos salą, kur palypėjus į Flojos kalno viršukalnę galima stebėti nuo gegužės mėn. pabaigos iki liepos 17 d. niekada žemiau horizonto taip ir nenusileidžiančią saulę.

3. Kamčiatka, Rusija.

Kamčiatka

Šią vasarą Rusijoje bus kaip niekada karšta – nuo birželio iki liepos čia tikimasi apie 3,5 milijonų sirgalių, atvykstančių palaikyti savo komandas FIFA pasaulio futbolo čempionate. Tiems, kurie neplanuoja jungtis prie skanduočių pripildytuose stadionuose, iš Maskvos Šerementjevo oro uosto patariame keliauti į Kamčiatkos Petrovavolską – oro uostą rytinėje Kamčiatkos pusiasalio pakrantėje. Vienas labiausiai užmirštų pasaulio kampelių – visame pusiasalyje gyvena vos 170 tūkst. gyventojų – stebina savo įvairove ir laukiniu grožiu. Pusiasalis pasaulyje žinomas kaip rudųjų meškų namai – kiekvienam gyventojui tenka po tris. Taip pat verta paragauti skirtingų rūšių lašišinių žuvų ir burnoje tirpstančių raudonųjų ikrų. Kilkite sraigtasparniu apžiūrėti trijų Kamčiatkos ugnikalnių kraterių arba leiskitės į žvejybą, kurioje nuotaiką palaikys virš jūros iškylantys banginiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)