Maskvos Domodedovo oro uosto pareigūnai pranešė Slawomirui Debskiui, kad jo viza yra atšaukta ir kad jam draudžiama lankytis Rusijos teritorijoje iki 2021-ųjų kovo, naujienų agentūrai AFP sakė Lenkijos URM atstovas Arturas Lompartas.

S. Debskis buvo įsodintas į Vokietijos Frankfurto miestą skridusį lėktuvą.

Žymus lenkų politologas ir istorikas turėjo dalyvauti tarptautinėje konferencijoje, kurią organizavo Maskvos Primakovo pasaulio ekonomikos ir tarptautinių santykių institutas.

Rusijos ambasadorius Lenkijoje Sergejus Andrejevas rusų naujienų agentūrai „Ria-Novosti“ sakė, kad tai buvo reakcija į analogišką lenkų elgesį, kai į šią Europos Sąjungos šalį 2017-ųjų pabaigoje ir 2018-ųjų pradžioje nebuvo įleisti rusų politologai Olegas Bondarenka ir Aleksejus Martynovas.

„Nesiimame jokių žingsnių, kad pablogintume santykius su Lenkija, tačiau kai mūsų partneriai prieš mus taiko sankcijas ir apribojimus, esame priversti veikti atitinkamai“, – teigė diplomatas.

Prieš dvi savaites Lenkija sulaikė ir išsiuntė iš šalies vieną Rusijos pilietę, įtariamą neapykantos kurstymu tarp Varšuvos ir gretimos Ukrainos.

Lenkų kontržvalgybos agentūra ABW taip pat nurodė, kad buvo nuspręsta uždrausti dar keturiems Rusijos piliečiams, įtariamiems panašia veikla, įvažiuoti į Lenkijos teritoriją.