Gavę informacijos, kad Švenčionių rajone esančiame Balčiuko ežere brakonieriaujama, aplinkosaugininkai surengė pasalą. Pareigūnai ežere pastebėjo naro kostiumą ir nardymo kaukę dėvintį asmenį. Šis vyras atplaukė į krantą ir atsargiai, dairydamasis į visas puses, pradėjo lipti iš vandens.

Vienoje rankoje jis laikė povandeninei žūklei skirtą šautuvą su strėle, o kitoje buvo tinkliukas su žuvimi. Inspektoriams pribėgus prie brakonieriaus ir prisistačius, jis staigiai metė šautuvą į ežerą, o pats bandė plaukti tolyn. Sulaikymo metu pažeidėjas priešinosi ir bandė suduoti pareigūnui į veidą. Brakonierius nurimo tik tada, kai pareigūnas pagrasino panaudoti specialiąsias priemones – dujas.

Brakonieriaus įranga ir laimikis

Sulaikius vyrą, paaiškėjo, kad tai Švenčionėlių gyventojas. Nors iš pradžių brakonierius savo kaltę neigė, tačiau suprasdamas, kad pareigūnai turi neginčijamų įrodymų, prisipažino, kad nardė ir povandeniniu šautuvu nušovė lydeką. Žuvis rasta tinkliuke, kuris buvo paliktas vandenyje sulaikymo vietoje. Aplinkosaugininkams tai pat teko bristi į ežerą, nes sulaikymo metu išmestas povandeninės žūklės šautuvas su strėle kybojo vandenyje ant lelijų lapų, už kelių metrų nuo kranto.

Už neteisėtą žvejybą brakonieriui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, jam gresia bauda iki 300 eurų su nardymo įrangos konfiskavimu. Už neteisėtai sugautą lydeką vyras taip pat turės atlyginti 145 Eur žalą gamtai.