„Manau, kad keliami klausimai dėl intereso konflikto niekur neišnyko. (...) Pirmiausia reikia pasakyti, kad kuo daugiau informacijos, tuo daugiau klausimų, nes kiek aš supratau iš tos informacijos, kuri yra viešojoje erdvėje, yra didelė problema, kad A. Kubilius, būdamas premjeru, priiminėjo sprendimus, kurie buvo „Modus grupei“ naudingi tada, kada ji Lietuvoje vystė saulės energetikos projektus“, - antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, V. Kubiliui pasitraukus iš „Modus grupės“ stebėtojų tarybos, „iš esmės tos aplinkybės nekinta“.

„Tai yra aiškus ryšys ir aiškūs interesai, jau nešnekant apie tai, kas darosi Baltarusijoje. Manau, kad keliami klausimai dėl intereso konflikto niekur neišnyko“, - sakė R. Karbauskis.

Po kilusio skandalo dėl galimo interesų konflikto Seimo narys A. Kubilius pranešė, kad dar praėjusį ketvirtadienį, gegužės 24 dieną, jo sūnus V. Kubilius „Modus grupės“ stebėtojų tarybos pirmininkui išsiuntė pareiškimą, kuriuo informavo apie savo sprendimą pasitraukti iš stebėtojų tarybos narių.

„Tenka apgailestauti, kad dėl to, jog esu politikas, eilinį kartą kenčia sūnus. Pritariau jo žingsniui, nes kito kelio, kaip sustabdyti pradėtą purviną kampaniją, nėra. Padorumas valdantiesiems nėra būdinga vertybė“, – situaciją komentavo A. Kubilius.

Dėl sūnaus pareigų valdantieji nusprendė konservatorių A. Kubilių šalinti iš Seimo Socialdemokratų darbo frakcijos nario Artūro Skardžiaus apkaltos komisijos.

Valdantieji tvirtina, kad dėl pareigų „Modus Grupės“ stebėtojų taryboje A. Kubiliaus sūnus turi interesų Baltarusijoje, tad politikas neturėtų dirbti A. Skardžiaus apkaltos komisijoje. Apkaltos komisija, be kita ko, aiškinasi ir A. Skardžiaus šeimos verslo interesus šioje kaimyninėje šalyje. Specialioji Seimo komisija tiria, ar pradėti apkaltą A. Skardžiui.

Seimo Antikorupcijos komisija anksčiau konstatavo, kad parlamentaras, rūpindamasis atsinaujinančių išteklių ūkiu, galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus. 2017 metų birželį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) po žiniasklaidos pranešimų grupei Seimo narių prašant pradėjo ikiteisminį tyrimą, ar A. Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus šiam verslui plėtoti. STT yra pranešusi, kad įtarimai niekam nėra pateikti.