Prieš keletą metų Šilalėje atidarytas Sporto ir laisvalaikio kompleksas su baseinu, rašoma pranešime spaudai. Šis centras yra vienas moderniausių Žemaitijoje, sulaukęs daugiau nei 100 tūkst. lankytojų. Baseino teikiamus malonumus, pramogas, o svarbiausia naudą sveikatai spėjo pajusti ne tik vietos gyventojai, bet ir kitų rajonų žmonės. Tiek vaikai, tiek senjorai gali lankyti plaukimo pamokas ir kitus vandens užsiėmimus. Vienos valandos apsilankymas baseine suaugusiajam kainuoja 5 eurus, o vaikams ir senjorams – dar pigiau.



„Džiaugiamės turėdami moderniausią Žemaitijos regione baseiną, atnaujintus stadionus, žaidimų ir sporto aikšteles, žaliuojančius parkus, puikias erdves laisvalaikiui ir poilsiui su vaikais bei maloniems pasivaikščiojimams gryname ore“, - sako Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas.

Šilalės mieste galima rasti atnaujintą stadioną su modernizuota infrastruktūra: pastatytos ir įrengtos buitinės patalpos, 500 vietų žiūrovų tribūna, bėgimo takai, futbolo aikštė, šuolio į tolį, disko bei kūjo metimo sektoriai. Čia vyksta Lietuvos futbolo federacijos Klaipėdos regiono pirmenybės, Lietuvos mažojo futbolo čempionatas, futbolo stovyklos, kiti sporto renginiai. Siekiant sudaryti palankias sąlygas sportuoti visiems rajono gyventojams, seniūnijų centruose atnaujinti sporto aikštynai, įrengti lauko teniso kortai.

Traukos objektu ne tik čia gyvenantiems, bet ir atvykstantiems tapo restauruotas seniausias ir mažiausias muziejus Lietuvoje – Dionizo Poškos Baubliai. Lankymui pritaikytas visas Baublių kompleksas ir aplinka: atnaujintas buvęs vandens malūnas, sutvarkytas virš 11 ha užimantis parkas, įrengti pėsčiųjų takai, žaidimų aikštelės. Šis unikalus istorinę vertę turintis muziejus tapo turistų traukos centru. Kasmet čia apsilanko tūkstančiai poilsiautojų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.
Šilalės rajonas stengiasi vystyti ne tik turizmui patrauklias vietas, bet ir sudaryti palankesnes aktyvaus poilsio sąlygas. Prie vaizdingo Paršežerio ežero įrengta rekreacinė zona su poilsiaviete, prieplauka, paplūdimiais, aikštelėmis mašinoms. Panaši poilsio vieta įkurta Pajūrio miestelyje prie Jūros upės. Ši modernizuota poilsio ir laisvalaikio zona turi sceną, sporto ir žaidimų aikšteles, patogias pavėsinės.

Šilalės kraštas neretai apibūdinamas piliakalnių kraštu dėl čia stūksančių net 34 kalvų. Sutvarkyti ir lankymui pritaikyta aukščiausia Žemaitijos kalva – Medvėgalis, piramidę primenantis Bilionių piliakalnis, skambiu pavadinimu Indijos piliakalnis, legendomis dėl paslėptų pinigų apipintas Pagrybės piliakalnis ir kt.

Šilališkiai turi ką pasiūlyti veikti ne tik šiltuoju metų laiku, bet ir žiemos laikotarpiu. Tik prieš metus atidaryta Aukštagirės slidinėjimo trasa (Bilionių sen., Šilalės r.). Tai – pirmoji ir kol kas vienintelė profesionaliai įrengta slidinėjimo zona Tauragės regione vos už 30 kilometrų nuo Kryžkalnio. Čia įrengtos penkios įvairaus sudėtingumo trasos, kurių ilgiai siekia iki 420 metrų. Į kalną kelia du keltuvai, o vaikai ir pradedantieji keliami multiliftiniu ir linijiniu keltuvu.

Naujas batalionas, nauja autobusų stotis ir vaikų darželio plėtra

Dar daugiau infrastruktūros tobulinimo projektų bus įgyvendinta artimiausiu metu. Vienas jų – Brigados generolo Motiejaus Pečiuliono artilerijos bataliono Pajūrio miestelyje (Šilalės r.) įkūrimas. Šis batalionas bus vienas iš Lietuvos kariuomenės Motorizuotos pėstininkų brigados „Žemaitija“ karinių vienetų. Tai svarbus įvykis visam Šilalės kraštui. Naujas karinis dalinys prisidės prie viso rajono ekonomikos klestėjimo ir naujų darbo vietų kūrimo. Numatoma, kad artilerijos batalione dirbs 60 karininkų, 265 puskarininkiai ir eiliniai, 200 šauktinių, aptarnaujantis personalas.

Dar šiemet planuojama pastatyti Šilalės lopšelio-darželio „Žiogelis“ priestatą, kuris sumažins laukiančiųjų eiles, užtikrins geresnį darželio paslaugų prieinamumą ir palengvins jaunų šeimų gyvenimą Šilalėje.

Prekybos centro „Norfa“ statybos ir Šilalės autobusų stoties rekonstrukcija – dar vienas svarbus projektas patogiam gyvenimui ir keliavimui Šilalės mieste. Aplink prekybos centrą numatoma 76 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, taip pat bus sutvarkyta aplinka, įrengta neregių vedimo sistema. Šalia autobusų stoties planuojamos 4 vietos autobusams, 8 vietos automobiliams, 5 taksi vietos.

„Ir toliau sieksime pritraukti lėšų viešųjų erdvių ir pastatų gerinimui, rekreacinių zonų įkūrimui ir investuoti į sporto ir turizmo infrastruktūros plėtrą, kad Šilalės krašte būtų patogu ir gera gyventi“, - sako Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)