Garbaus amžiaus moteris gimusi 1938 metais, ir jos žentas, Latvijos pilietis, gimęs 1961 metais, žuvo namo kieme. Čia sekmadienio rytą uždegtos žvakutės ir padėta gėlių. Tragedijos sukrėsti kaimynai atvirauja, kad žudynes surengęs 1949 metais gimęs vyras bandė nužudyti ir daugiau žmonių.

Šūvius išgirdę kaimynai išėjo į keliuką tarp namų, tačiau tuoj pat turėjo slėptis ir gelbėti savo gyvybes.

„Jis visą laiką pykosi su visais kaimynais, kai nušovė du žmones, atsistojęs prie tvoros į mus ėmė šaudyti, – DELFI sakė viena jauna moteris bei pridūrė, kad ji ir paskambino policijai. Po to sužinojusi, kad policijai paskambino ir šaulio sesuo. – Aukų galėjo būti kur kas daugiau. Laimei, nepataikė“.

Metalinė tvora net keliose vietose perskrosta kulkų. Sekmadienį įvykio vietą dar kartą apžiūrėjo ir policijos pareigūnai, jie pasikalbėjo ir su sukrėstais kaimynais, į kuriuos taikėsi šaulys.

„O ko jūs stebitės, kad kiaurai skardą kulkos praėjo – jis gi iš kovinio ginklo čia šaudė. Įsivaizduokit, koks jausmas, kai jis stovi priešais ir ištiesia ranką su ginklu“, – sakė dar vienas kaimynas, kuris tik laimingo atsitiktinumo dėka netapo dar viena auka.

Kaip pasakoja vietos gyventojai, po dvigubos žmogžudystės, vyras šaudė tol, kol baigėsi kulkos. Tada patraukė į namus.

Vyrui vos užvėrus duris, į kaimą atskubėjo policijos pareigūnai. Panašu, kad po dvigubos žmogžudystės namo grįžęs vyras buvo vėl užtaisęs „Glock 17“. Pareigūnams įtariamasis paklusti neketino, paleidęs dar kelis šūvius į juos, nukreipė ginklą į save.

DELFI primena, kad policija pranešimą apie tragediją gavo gegužės 26-osios vakarą, apie 19. val. 30 min. Pranešta, kad Tauragės rajone esančiame Eidintų kaime, vyras, gimęs 1949 m., iš legaliai laikomo ginklo „Glock 17“, nušovė moterį ir vyrą.

Kaip DELFI sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, pirminio tyrimo metu paaiškėjo, kad tądien konflikto taip pat nebuvo išvengta.

„Vyras, kuris šaudė, buvo nuėjęs pas kaimynus, pirminiais duomenimis, tarp jų įvyko konfliktas. Nušovęs du žmones vyras grįžo į savo namus. Pareigūnus iškvietė moteris, manoma, kad ji gyveno kartu su šaudžiusiu vyru. Du žmones nužudęs vyras nusižudė jau atvykus pareigūnams“, – pasidalijo pirminio tyrimo metu surinktais duomenimis R. Matonis.