Dabar šios svetingos damos gatvėje – nykstantys reiškinys. Vietos gyventojai neslepia, kad vis sunkiau nuomoti kambarius ir likti nepastebėtiems mokesčių inspekcijos. Kaip DELFI pasakojo nenorėjusi prisistatyti moteris, per vasarą ji taip sutaupo mokesčiams, tačiau nenori, kad apie ją būtų žinoma.

„Taip žiemą turiu kaip mokėti už šildymą ir nesiskolinu. Jei užmatys ar sužinos mokesčių inspekcija, vargu ir kruopoms ar užteks“, – dejavo moteris.

Spontaniška kelionė į Palangą jau privers pasukti galvą dėl pigesnės nakvynės. Viena išeičių – ieškoti vos įvažiavus pastatytų automobilių, ant kurių skelbiami telefono numeriai ir reklama, kad nuomojami kambariai. Tiesa, nesitikėkite, kad jums pasiūlys nebrangią nakvynę – dviejų atskirų miegamų vietų butas apie 60 eurų, trijų – apie 90 eurų parai. Vieta žadama netoli jūros – 5-6 minučių ėjimo ne itin sparčiu žingsniu.

Ar įmanoma rasti vietą nakvynei už 10 eurų? Vietiniai neslepia, kad įmanoma, tačiau tuomet sako nesitikėti nei jūros šalia, nei normalių patogumų.

„Realiai norint patogaus poilsio, arba reikia ieškoti kambarių iš anksto, arba nusiteikti, kad nakvynė kainuos nuo 30 eurų, jei tenkina itin kuklaus, be jokio privatumo hostelio vieta. Jei jau norite patogumo ir privatumo, teks už tai susimokėti“, – neslepia iš vieno skelbimų, pakabintų tiesiog ant namo tvoros atsiliepusi moteris ir priduria: ne be tie laikai, kai močiutės drąsiai pasitikdavo su plakatais ir niekas už tai jų nebaudė.