Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė penktadienį, gegužės 25 d., patikino, kad ikiteisminis tyrimas dėl V. Šestelinskajos dingimo vyksta, atliekama intensyvi ir kryptinga dingusios paieška. Ikiteisminio tyrimo metu nustatytos jos dingimo aplinkybės leidžia tirti įvairias versijas.

Apklausta liudytoja parodė, kad dingimo dieną, gegužės 16-osios ryte, paskambino vaikų darželyje dirbanti V. Šestelinskaja ir pranešė, kad paėmė nedarbingumą, tačiau tyrimo metu nustatyta, jog pastaroji dėl nedarbingumo į gydymo įstaigas nesikreipė. ​

Tyrimo metu nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 12.20 val., parduotuvėje „Drogas“, esančioje Savanorių pr., Vilniuje, buvo atsiskaityta V. Šestelinskajai priklausančia banko mokėjimo kortele - pirktos drėgnos servetėles. Deja, pareigūnams atvykus į parduotuvę patikrinti, kas naudojosi kortele - V. Šestelinskaja ar kažkas kitas, paaiškėjo, kad tos dienos vaizdo įrašų nebėra.

Gegužės 6-ąją V. Šestelinskajai prireikė pareigūnų pagalbos - sutuoktinis grasino ją nužudyti. Dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris gegužės viduryje baudžiamuoju įsakymu perduotas teismui.

Generalinė prokuratūra patvirtino, kad gegužės 6 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. (Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) dėl V. Šestelinskajos sutuoktinio Valerijaus Šestelinskio veiksmų.

Prokuratūra atkreipia dėmesį, kad proceso užbaigimas teismo baudžiamuoju įsakymu galimas tada, kai nukentėjęs asmuo neprieštarauja tokiam proceso užbaigimui. Šiuo atveju nukentėjusioji neprieštaravo, kad procesas būtų užbaigtas baudžiamuoju įsakymu. V. Šestelinskaja su šiuo sprendimu buvo supažindinta kelios dienos prieš jos dingimą.

Gegužės 17 d. byla buvo perduota Vilniaus apylinkės teismui su baudžiamuoju įsakymu, prašant V. Šestelinskajos sutuoktinį pripažinti kaltu ir paskirti laisvės apribojimą 9 mėn., įpareigojant dirbti arba būti registruotam darbo biržoje. Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 64 (1) str. paskirtos laisvės apribojimo bausmės dydį sumažinti vienu trečdaliu, paliekant 6 mėn. laisvės apribojimo. Taikyti Baudžiamojo kodekso 72 (2) str. ir įpareigoti V. Šestelinskį dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose per 4 mėn. nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Ši byla teisme kol kas nėra išnagrinėta.

Kaip DELFI sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, ši šeima neįtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, tačiau, gavus žinią apie ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti, namuose lankėsi Vaiko teisių apsaugos tarnyba - nieko labai blogo nenustatyta.

Ką nors apie V. Šestelinskają žinančius ar kur nors ją mačiusius pareigūnai prašo paskambinti pagalbos numeriu 112, Vilniaus apskrities policijos budėtojams (8 5) 2716007 arba policijos tyrėjai Zuzanai Gasperskajai 8 675 38591, (8 5) 2716524, el. paštas zuzana.gasperskaja@policija.lt.