„Praėjusiais metais pasirašytas Veiksmų planas tarp Kinijos ir Lietuvos žemės ūkio ministerijų suteikia solidų pagrindą tarpinstitucinei partnerystei. Mes esame pasiruošę toliau tęsti šio plano įgyvendinimą, vykdyti bendras veiklas žemės ūkio ekonomikos ir prekybos, maisto saugos srityse, kartu dalyvaujant tarptautinėse žemės ūkio parodose, keistis patirtimi ir informacija. Vertiname Kiniją kaip vieną iš prioritetinių Lietuvos maisto pramonės eksporto rinkų“, – pranešime spaudai cituojamas premjeras.

S. Skvernelis penktadienį ryte susitiko su Lietuvoje viešinčiu Kinijos žemės ūkio ministru Hanu Changfu.

Lietuvos žemės ūkio ir maisto prekių eksportas į Kiniją pernai augo 46 proc. iki 8 mln. eurų, o tarp eksporto partnerių Kinija užėmė 45 vietą iš 143 šalių – daugiausia eksportuota sūrių ir varškės, sušaldytų mėlynių, koncentruoto pieno ir grietinėlės bei alkoholinių gėrimų.

Penktadienį Lietuvoje vyksta Kinijos bei Vidurio ir Rytų Europos šalių žemės ūkio ministrų forumas „16+1". Tai pirmasis šio forumo susitikimas Lietuvoje.

Kinija prieš daugiau nei penkerius metus sukūrė 16-os Centrinės ir Vidurio Europos regiono šalių bei Kinijos bendradarbiavimo formatą. Tarp jų yra ir Lietuva bei dar 10 ES narių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)