Vilniaus apskr. VPK KPENTV pareigūnai nustatė, kad grupė Vilniaus miesto gyventojų organizuoja didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimą iš vienos Europos šalies į Lietuvą, kurioje banknotai bus išplatinti.

Gegužės 18 d. Vilniaus kriminalistai kruopščiai suplanuotos operacijos metu sustabdė automobilį „Volvo“, kuris kirto Lenkijos – Lietuvos sieną ir sulaikė du asmenis. Kratos metu automobilyje įrengtoje slėptuvėje buvo surasti ir paimti netikri 100 eurų nominalo banknotai, kurių bendra suma - 85 000 eurų. Tai didžiausias pastaraisiais metais sulaikytas netikrų euro banknotų kiekis, praneša Vilniaus apskrities policija.

Sulaikytų netikrų 100 eurų nominalo vertės banknotų pirminės apžiūros metu nustatyta, kad jie yra pagaminti iš aukštos kokybės popieriaus, kuris šiugžda jį palietus, yra standus, banknotuose kokybiškai atkartotos jų apsaugos priemonės (vandens ženklas, apsauginis siūlelis, sutapimo ženklai, holograma ir kt.).

Dėl minėtų faktų Vilniaus apskr. VPK KPENTV atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 str. 2 d., dėl didelės vertės suklastotų pinigų importavimo, gabenimo ir realizavimo.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, jiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metu. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.