Vasaros meniu pagal Lietuvos šefus:

  • Pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja Vita Brūzgienė pristatė meniškai raižytą sūrį. Po kelių savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos ir kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.
  • „HBH Vilnius“ virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė pasiūlė duonelę su sėklomis, gardintą rūgštynėmis ir kiaulienos želė; saulėgrąžų duonelę su fermentuotomis figomis ir ožkų sūriu; duonelę su gorgonzola mėlynojo pelėsio sūriu bei abrikosų džemu; duonelę su šonine ir Nicos padažo kremu.
  • Geriausio Jaunojo virėjo sidabro medalio laimėtojas, restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis paruošė lengvą kalmarų užkandį su bulvių putėsiais ir paprikų, langustų sultinio padažu, gardino juodaisiais ikrais, puošė žaluma.
  • Druskininkų sveikatinimo centro „Aqua“ gamybos vadovas Stanislavas Kizenevičius ir virėjas Gytis Beručka pasiūlė saidos tartarą, skanintą raudonais ikrais, ir „Parfe“ su alyvuogių bandelės „Schiocco“ skrebučiais, gardindamas sultene, gražgarstėmis, raudonais ridikėliais.
  • „Mažosios Ragainės“ gamybos vadovas Eduardas Radzivilovas vištienos sparnelius „Tulpes“, skanintus citrinų sultimis ir medumi, pasiūlė su ant grilio kapta cukinija, graikiškais riešutais, „Romaine“ salotomis, apelsinų padažu.
  • Melsvąją ilgauodegę menkę su pastarnokų tyre, vytintomis morkytėmis, šviežiais šparagais, špinatiniais pabarstukais ir midijų padažu paruošė sveikatingumo centro „Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas ir virėjas Aurimas Krinickas.
  • Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja, virtuvės šefė Liucija Makovska triušienos dešreles derino su avinžirniais, saldžiomis bulvytėmis, brokolių pesto, pasternokų kremu, burokėlių ir krienų padažu, keptais baltais ridikėliais ir Briuselio kopūstais, gardino lapinių kopūstų čipsais bei sodo žolelėmis.
  • Restorano „Amandus“ virėjas Ernestas Žitkauskas nustebino mangų šerbetu su karamelizuotų obuolių ir kokosų karamele, šeivamedžio želė ir kokoso riešutų pyrago trupiniais.
  • Gaivų desertą – ledus vaflyje – su mėlynėmis ir kadagio uogomis paruošė Snieguolė Žižienė, restorano „Velvetti“ virtuvės šefė. Meistrė vafliui naudojo kvietinius ir grikių miltus, skanindama vanilės ekstraktu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)