Anot policijos, prie schemos prisidėjo du trečdaliai visų komandų, įskaitant kai kurias aukščiausių lygų ekipas. Ilgamečiai čempionai Kijevo „Dinamo“ ir Donecko „Šachtar“ į pareigūnų akiratį nepateko.

„Buvo įtraukti klubų prezidentai, buvę ir dabartiniai žaidėjai, teisėjai, treneriai ir komercinės organizacijos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

„Iš viso užfiksavome 320 asmenų dalyvavimą 57 įrodytuose atvejuose“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, organizatoriai uždirbo iki 5 mln. JAV dolerių (4,2 mln. eurų), Azijoje statydami ant iš anksto nuspręstų varžybų, kuriose dalyvavo Ukrainos komandos, rezultatų.

Tuo tarpu Ukrainos policijos viršininko pavaduotojas Igoris Kupranecas sakė žurnalistams, kad kol kas niekas nebuvo sulaikytas.

Jis pridūrė, kad prokurorai turės apsispręsti, kada ir kuriems įtariamiesiems pareikšti kaltinimus.

Apie įtariamą schemą buvo pranešta, kai futbolo aistruolių dėmesys visame pasaulyje yra nukrypęs į Ukrainos sostinę Kijevą, kur šeštadienį vyks UEFA Čempionų lygos finalo rungtynės tarp futbolo klubų „Liverpool“ ir „Real Madrid“.

Trečią vietą pasaulio čempionato atrankos grupėje užėmusi Ukrainos rinktinė į birželį Rusijoje prasidėsiantį Pasaulio futbolo čempionatą nepateko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)