„Moterys, ar norite sužinoti, kaip išleisti vyro pinigus, kad jis būtų laimingas?“ – taip skamba reklaminis seminaro šūkis, kurį paviešino feisbuko puslapis „E2 Seminarai“. Tiesa, nors diskusija dėl tokios seminaro temos kilo tik dabar, reklamoje kviečiama į balandį vykusį seminarą.

Paspaudus ant reklamoje nurodytos nuorodos galima pamatyti, kad seminarai apie finansus moterims rengiami ir dabar. Tiesa, tinklapyje kalbama kiek apie kitokius finansus. „Sužinosite, kaip suvaldyti savo pinigus. Supažindinsime su galimybe džiaugtis didesnėmis pajamomis. Papasakosime, kaip patirti mažiau streso dėl išlaidų. Parodysime būdą, padėsiantį jaustis saugiau dėl ateities“, – taip apibūdinamas seminaras „Moteris ir finansai: noriu turėti pinigų sau ir būti laiminga“. Į seminarą taip pat kviečiami ir vyrai.

Internete paplitusi reklama

DELFI susisiekus su seminaro lektore Milana Jonikiene, ši teigė, kad pati skelbimą pamatė vos prieš pusvalandį. „Labai gaila, kad kažkas pasinaudojo to seminaro pavadinimu, bet iš tikrųjų ta žinutė visiškai neatitinka seminaro turinio ir visai ne apie tai aš kalbu, – kalbėjo Milana. – Ten nei „barakudų mokykla“, nei mokymai, kaip išleisti vyro pinigus, kad vyras būtų laimingas. Seminaras visai ne apie tai. Seminaras yra apie moteris ir pinigus, apie jų savivertę, apie tai, kaip joms pačioms uždirbtus ar šeimoje turimus pinigus teisingai panaudoti, investuoti, susikurti saugumą. Tai tiesiog neteisinga komunikacinė žinutė.“

Tiesa, M. Jonikienės tinklapyje galima pamatyti ir vaizdo įrašą, kuriame ji kviečia moteris ir vyrus į savo seminarą. Vaizdo įraše M. Jonikienė pasitelkia pavyzdį: moterį, kuri gyvena iš vyro stalčiuje paliekamų pinigų. „Tai tik pavyzdys. Tas vaizdo įrašas yra senas ir tas seminaras balandžio mėnesį jau buvo, o dabar seminaras vyks Klaipėdoje. Ir ta komunikacinė žinutė visai ne tokia, iš pačio vaizdo įrašo matosi, kad būna įvairių situacijų ir aš apie tas situacijas kalbu. Seminaras jokiu būdu nėra nukreiptas prieš vyrus ar kažkaip juos menkinantis, iškeliantis moteris ar kažkaip jas menkinantis, – kalbėjo M. Jonikienė. – Vyrai ir moterys dirba, uždirba pinigus ir labai skirtingai juos leidžia dėl tam tikrų psichologinių skirtumų.“

Lektorė pasakojo, kad apie feisbuke paskelbtą reklamą nieko nežinojo. „Susisiekiau su puslapio administratoriumi, tas puslapis jau pašalintas ir tos reklamos pašalintos. Tai buvo padaryta be mano žinios“, – teigė Milana.

Užvirus diskusijai atsirado ne tik Milaną teisiančių, bet ir ją teisinančių žmonių, kurie teigė, kad jos seminarus reklamuojanti įmonė gerokai persistengė. Pati M. Jonikienė savo feisbuko anketoje parašė, kad pamačiusi šią situaciją liko šokiruota ir paneigė internete paplitusią reklamą.