Adelaidės arkivyskupas Ph. Wilsonas buvo kaltinamas liūdnai pagarsėjusio kunigo pedofilo Jimo Fletcherio nusikaltimų Naujojo Pietų Velso Hanterio regione dangstymu, nes nepranešė apie šiuos įtarimus.

Skelbiama, kad jo teisininkų komanda keturis kartus siekė bylos nutraukimo, argumentuodama, kad Ph. Wilsonas serga Alzheimerio liga, nors ši diagnozė nesutrukdė jam išlaikyti savo pozicijų Bažnyčioje.

Niukaslo magistrato teismo teisėjas Robertas Stone'as pripažino arkivyskupą kaltu dėl rimto nusikaltimo nuslėpimo. Arkivyskupui gresia įkalinimas iki dvejų metų; bausmė bus paskirta vėliau.

Teismo posėdžių metu nebuvo ginčų dėl to, kad J. Fletcheris, kuris jau yra miręs, lytiškai išnaudojo per mišias patarnaudavusį berniuką Peterį Creigh. Buvo aiškinamasi, ar Ph. Wilsonas, kuris tuomet buvo vikaras, iš tiesų nieko nedarė, kai jam apie tai buvo pranešta.

Australijos nacionalinis transliuotojas „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) iš teismo pranešė, kad R. Stone'as pripažino P. Creigh patikimu liudytoju.

Teisėjas pridūrė nesutinkantis, kad Ph. Wilsonas gali neprisiminti 1976 metų pokalbio, kurio metu P. Creighas papasakojo apie išnaudojimą.

Arkivyskupo nuteisimas yra dar vienas galvos skausmas pontifikui Pranciškui, kurio popiežiavimą persekioja katalikų kunigams reiškiami įtarimai lytiniu išnaudojimu.

Praėjusią savaitę 34 Čilės vyskupai paskelbė atsistatydinantys dėl vaikų lytinio išnaudojimo skandalo.

Kelis Čilės Katalikų Bažnyčios hierarchus nukentėjusieji kaltina kunigo Fernando Karadimos 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo ignoravimu ir dangstymu.