„Kova dėl pinigų. Taip teigia jo teisininkas. Aš išlaikau savo vaiką, save, bendrus namus, už kuriuos jis nemoka nieko nuo sausio mėnesio, gal dar nuo anksčiau. Aš viena mokėdavau už absoliučiai viską, už visas komunalines paslaugas, draudimus“, - prieš kameras atviravo Oksana, o paprašyta patikslinti, ar atsiskaitinėdavo ne Simo banko kortele, patikino, kad už visą tai, apie ką pasakojo, mokėdavo pati.

„O kovoti dėl kažko... Verčiau teisininkas tegul pasidomi, ar tikrai mes turime dėl ko kovoti. Jau kokie penkeri metai jo atlyginimas yra mažesnis už kai kurių lietuvių pajamas. Būkit biedni ir teisingi, ir neteiskit. Nėra ką atimti iš šio žmogaus“, - atviravo pašnekovė.

Namas Vilniaus pakraštyje, pušyne yra bendras Oksanos ir Simo santuokos metu įgytas turtas.

„Nenustebčiau, jei teismas ir priteistų visiškai menkus alimentus. Jis minėjo, kad kreipsis į teismą dėl alimentų sumažinimo. Man juokinga, kai žmonės sako, kad yra dėl ko kovoti. Nėra dėl ko kovoti“, - interviu kalbėjo O. Pikul-Jasaitienė.

Oksana pasakojo siūliusi vyrui skirtis taikiai, tačiau jam netiko jos pasiūlytos sąlygos.

„Mes tikrai ne dėl namo nesutariam. Mes nesutariame dėl advokato veiksmų. Bet šiaip ar taip kuomet vyks skyrybos, nori nenori, teks dalintis“, - pasakojo žinoma dainininkė.

Ji prieš TV kameras ėmė cituoti, kaip pati teigė, vyro jai rašytas žinutes. Jų turinys – ne itin malonus dainininkei.

„Sulaukiau pasiūlymo iš vyro susirinkti daiktus ir nešdintis su vaikučiu iš šio namo. Skaudžiausia ne namas ir ne pinigai. Nemaloniausia yra tai, kad advokatas jam yra pripasakojęs pasakų, kad jis bandys atimti ir atims vaiką, globą priteis jam. Esą vaiko globa atiteks tėveliui. Tai yra žiauriausia. Kovosiu už vaiką ragais ir nagais. Jokie namai, jokie pinigai neatstos man sūnaus“, - sakė ji.

Paklausta, ar dėl šeimos ramybės neturėjo ketinimų tiesiog išsikraustyti, žinoma dainininkė ir vizažistė sakė turėjusi tokių minčių, tačiau vėliau nusprendė, jog šis klausimas – principinis.

„Šnekėjau su mama, kad lai paspringsta. Bet paskui, pasitariau su mama ir ji sakė, kad tai yra vaiko kiemas, o dabar yra vasara. Jis čia gimęs ir augęs. Šią idėją reiktų atidėti. Vaikas turi džiaugtis savo namais, savo vaikyste. O vėliau teismas nuspręs, kaip bus. Kai pasiūliau sąlygas, jis įsiuto ir ėmė šaukti, kad rinčiausi daiktus ir nešdinčiausi iš jo namo su vaiku. Pasakiau jam, kad čia jo sūnus, o jis sakė: „Na ir kas, juk turi kur gyventi, dink iš čia“, - pasakojo pašnekovė.

Paklausta, ar nebesitiki išsiskirti draugiškai, Oksana tikino būtent to ir norėjusi iš pradžių, tačiau iš pastarųjų mėnesių konfliktų ir dramų sako matanti, kad to padaryti greičiausiai nepavyks.

„Mūsų skyrybos bus ilgos, įtemptos, dramatiškos. Advokato dėka. Manau, kad viskas, ką galime sutarti dviese gražiai, mes viso to pasieksime po poros metų ilgo ir skausmingo bylinėjimosi. Gaila ir apmaudu, kad žmogus to nesupranta. Ir gaila, ir apmaudu, kad jis leidžia viešai sušaudyti savo vaiko mamą. Vyras turėtų moterį gerbti. Rašiau jam žinutes, prašiau, kad jis paprašytų savo advokato neiti į laidas, nejuodinti vaiko mamos, nemeluoti, nepasakoti visų detalių. Ne“, - dramatišką savo santykių istoriją pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.

Šių metų liepą būtų poros medinės vestuvės – penktieji poros santuokos metai. Tačiau jau ir dabar aišku, kad pora toliau laiką leis bylinėdamasi teismuose dėl vienintelio užgyvento turto – namo sostinės pakraštyje, pušyne ir dėl sūnaus globos.

Oksana pasakoja su vyru jau kurį laiką bendraujanti žinutėmis, kuriose netrūksta jai adresuotų keiksmažodžių.

„Prostitutė, k***a, š*****a ir daug kitų nesmagių epitetų. Nesuprantu, paskutiniu metu jis, dabartiniu metu... Kai jis sužinojo, kad gyvenu taip, kaip noriu, kai išgirdo iš manęs tai, kad mes nebe šeima, jis, matyt, įsiuto. Gaunu išties nemalonias žinutes. Tai yra atsakas į tai, kai, tarkime, aš nusiunčiu vyrui sąskaitą, kurią aš apmokėjau už vaiko darželį ir pasiteirauju, ar jam ne gėda? Jis mane išvadina k***a prostitute ir š*****a. Ir parašo, kad ne gėda“, - apie itin asmeniškus jųdviejų pokalbius atvirai pasakojo Oksana.

Paklausta, ar jų santykiuose toks bendravimo tonas įprastas, O. Pikul-Jasaitienė tikino, kad kai Simas būdavo blaivus, būdavo nuoširdus, malonus ir geras, tačiau vos pavartojęs alkoholio – pasikeisdavo.

Žinoma dainininkė, klausiama, kaip suprato, kad sutuoktinis turi kitą moterį, tikino tą tiesiog pajutusi iš kai kurių vyro elgesio detalių. Anot pašnekovės, Simas, grįžęs į namus, daug laiko praleisdavo su telefonu rankose, neilgai trukus išvažiuodavo iš namų, ilgai negrįždavo.

„Mano žiniomis, dabar jis jau susirinkęs daiktus pas ją gyvena Panevėžy. Iš mūsų bendrų namų susirinko jau daiktus“, - sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (842)