„Wilburas Rossas turi vykti į Kiniją ir šį susitarimą paversti pasirašytu dokumentu“, - sakė S. Mnuchinas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

S. Mnuchinas pakartojo, kad JAV ir Kinija sutarė kurį laiką atsisakyti abipusių tarifų, tačiau pridūrė, kad Vašingtonas gali įvesti tarifus, jeigu Pekinas nesutiks su tam tikromis nuolaidomis.

Remiantis šeštadienį pasiektu susitarimu, Kinija sutiko pirkti daugiau JAV prekių ir paslaugų, taip sudarydama sąlygas sumažinti šalių prekybos disbalansą. Paskelbta, kad abi šalys sutarė žymiai padidinti žemės ūkio produkcijos eksportą, taip pat plėsti pramonės prekių ir paslaugų prekybos apimtis.

„Mes darome „pauzę“ prekybos kare. Šiuo metu sutarėme pristabdyti muitų įvedimą, kol mėginame įgyvendinti susitarimą“, - sakė S. Mnuchinas, kalbėdamas programoje „Fox News Sunday“.

Pirmojo prekybos raundo, vykusio Pekine, metu Vašingtonas pareikalavo, kad Kinija sumažintų perteklių 200 mlrd. dolerių. Oficialus Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Lu Kangas pirmadienį pareiškė, kad abi šalys aiškiai pripažino, jog pasiektas susitarimas yra palankus visoms pusėms.

„Pekinas niekada nenorėjęs jokios įtampos tarp Kinijos ir JAV, prekyboje ar kurioje kitose sferoje“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)