Šiaudeliai paprastai parduodami kartu su visomis vienos porcijos dydžio gėrimų pakuotėmis kaip produkto dalis. Jei nėra pasirūpinama tinkamu perdirbimu, jie prisideda prie plastiko atliekų problemos. Iki šiol bendrovė kvietė vartotojus įstumti plastikinius šiaudelius į panaudotos kartoninės pakuotės vidų, kad jie būtų surinkti perdirbimui su visa pakuote. Visgi galiausiai buvo nuspręsta sukurti popierinius šiaudelius.

„Tai skamba kaip pakankamai paprasta užduotis, bet iš tiesų gamybos procese reikia išspręsti daugybę iššūkių, kad pagamintas popierinis šiaudelis pasižymėtų visomis reikiamomis savybėmis. Norime pagaminti ir pristatyti popierinę šiaudelio alternatyvą iki metų pabaigos“, - pasakoja „Tetra Pak“ viceprezidentas produktų vadybai ir komercinėms operacijoms Charles Brand.

Kartonas vidutiniškai sudaro 75 proc. bendrovės gaminamų pakuočių.

„Tetra Pak“ yra didžiausia pasaulyje maisto perdirbimo ir pakavimo sprendimų bendrovė. Jos produkcija prekiaujama 160-yje pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)