„Tokiomis dienomis aš jos labai ilgiuosi šalia savęs, pasiilgstu galimybės pasidalinti savo džiugiomis naujienomis“, - dar lapkritį interviu metu sakė šviežiai susižadėjęs princas Harry.

„Esu įsitikinęs, kad ji su mumis, žinote, šokinėja kažkur aplinkui“, - pridūrė jis.

Po šio princo Harry interviu imta svarstyti, kaip jaunikis ir jo išrinktoji tuoktuvėse žada pagerbti Velso princesę Dianą, žuvusią autoavarijoje 1997 metais Paryžiuje. Akivaizdu, kad Sasekso kunigaikščiais tapusiai porai buvo svarbu justi jos dvasią.

Velso princesė Diana su šeima

Svečiai

Princas Harry, kaip pranešė Kensingtono rūmai, „buvo linkęs įtraukti savo mamos šeimą vestuvėse“.

Karališkose tuoktuvėse dalyvavo trys jos giminaičiai – brolis Charlesas Spenceris (53) ir seserys Lady Sarah McCorquodale (63) ir Lady Jane Fellowes (61). Pastaroji, kuri princesės Dianos laidotuvėse sakė kalbą, vedybų ceremonijoje taip pat gavo progą kelioms eilutėms apie amžinąją meilę – jai buvo suteikta garbė perskaityti ištrauką iš Giesmių giesmės knygos.

Tuščia vieta

Retas princo Harry ir M. Markle vestuvių žiūrovas pastebėjo, kad šalia svarbiausių karališkosios šeimos narių, greta princo Williamo, buvo palikta tuščia vieta.

Nors oficialaus patvirtinimo nėra, spėjama, kad ji buvo skirta Velso princesei Dianai.

Vis dėlto, yra ir kita, daug paprastesnė šio žingsnio teorija. Atsirado teigiančių, kad ši vieta laisva liko norint neužstoti ceremonijos vaizdo Didžiosios Britainijos karalienei.

Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės

Himnas

Vestuvėse skambėjęs himnas, pavadinimu „Guide Me, O Thy Great Redeemer“, pasirinktas ne šiaip sau – šis kūrinys taip pat buvo atliktas princesės Dianos laidotuvėse.

Nuotakos priesaika

Jaunavedžių priesaika prieš Dievą nuskambėjo kiek kitaip, nei įprastai, mat iš įprasto monarchijai teksto buvo išimtas vienas žodis.

M. Markle sekė princesės Dianos pėdomis ir iš priesaikos teksto paprašė išmesti žodį „paklusti“ vyrui. Tai patvirtino ir karališkieji rūmai.

Ceremonijos metu savo vyrui sakė: „Aš, Meghan, imu tave, Harry, į vyrus ir prisiekiu visada tau būti ištikima ir tave branginti: kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai sveikata tvers ar ligos suims, – visą gyvenimą tave mylėsiu ir gerbsiu. Tepadeda man Dievas“. Įprastoje priesaikoje yra žodis „paklusiu“, tačiau jis buvo išimtas iš įžadų.

Gėlės

Princas Harry gėles savo tuoktuvėms Šv. Jurgio koplyčioje puošti rinkosi iš Kensingtono rūmų sodo. Ne išimtis ir jaunosios puokštė, kuri buvo patikėta sukurti floristei Philippai Craddock.

„Pavasario gėlės, įskaitant ir neužmirštuoles, buvo mylimiausios Dianos, Velso princesės, gėlės. Pora jaunosios puokštei jas pasirinko specialiai, norint pagerbti princesės atminimą šią ypatingą dieną“, - buvo rašoma Kensingtono rūmų pranešime.

Šv. Jurgio koplyčia, Vindzoro pilis

Dainininkas

Eltonas Johnas, kuris atliko naują kūrinio „Candle in the Wind“ versiją Dianos laidotuvėse, buvo ne tik svečias karališkose vestuvėse. Jungtinės Karalystės pop muzikantas atliko trumpą savo pasirodymą oficialiame pietų priėmime.

„Princas Harry paprašė sero Eltono pasirodyti priėmime, kuris buvo organizuojamas Jos Didenybės Karalienės Šv. Džordžo salėje“, - skelbė Kensingtono rūmai.

„Seras Eltonas jaunavedžių vestuvėse pasirodė dėl artimo ryšio princui Harry ir jo šeimai“, - priduriama oficialiame karališkosios šeimos pranešime.

Labdara

Dar gerokai prieš vestuves princas Harry ir jo mylimoji M. Markle svečių prašė apsieiti be dovanų ir vietoj jų skirti lėšas labdarai. Dvi iš jaunavedžių pasirinktų labdaros organizacijų buvo stipriai palaikomos princesės Dianos. Tai – CHIVA labdaros organizacija, remianti vaikus, nešiojančius ŽIV virusą, ir jų šeimas visoje Didžiojoje Britanijoje bei Airijoje ir „Crisis“ – tai nacionalinė labdaros organizacija, besirūpinanti benamiais Jungtinėje Karalystėje.

Žiedas

Antrajai ceremonijos daliai M. Markle pakeitė ne tik suknelę, bet ir aksesuarus – ji mūvėjo princesės Dianos žiedą. Šis aksesuaras pirmąsyk žiniasklaidos dėmesį patraukė dar 1996 metais, per princesės viešnagę į Australiją, kiek vėliau – per „Christie's“ aukcioną.

Meghan Markle ir princesė Diana

Žiedas yra dalis papuošalų komplekto. Prie jo dera prabangi apyrankė su natūraliais akvamarino akmenimis.

Žiedą fotografai įamžino M. Markle vykstant į antrąją – vakarinę – ceremonijos dalį. Žiedu aktorė papuošė dešinę ranką.

Vestuvių akimirkos:

Vakarinė vestuvių dalis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)