Iškilmingą žinią, kad princui Harry suteikiama Sasekso grafystė ir kunigaikščio titulas, Didžiosios Britanijos karalienė anūkui pranešė šįryt. Iškart po vestuvių ceremonijos kunigaikštiene taps ir M. Markle.

Šis titulas Jungtinėje Karalystėje laikomas garbingu apdovanojimu.

Paskutinį kartą Sasekso grafystės kunigaikščiu buvo princas Augustusas Frederickas, šeštasis karaliaus George'o III ir karalienės Charlotte sūnus. Šis titulas jam buvo suteiktas 1801 metais.

DELFI primena, kad 2011 metais susituokęs princas Williamas ir jo išrinktoji Kate Middleton buvo taip pat apdovanoti karalienės – jiems buvo suteiktas Kembdridžo kunigaikščio ir kunigaikštienės titulai.

Princo Harry ir jo mylimosios M. Markle vestuvės prasidės vidudienį vietos laiku ir truks apie valandą. Visą šią dieną jums suteiksime galimybę ne tik stebėti tiesioginę tuoktuvių transliaciją su pasijungimais iš Londono, bet ir išvysti diskusiją iš redakcijos, kurios metu DELFI TV Gyvai svečiai kalbės apie karališkųjų vestuvių papročius bei stilių.

Karališkų vestuvių eiga Lietuvos laiku:

Vestuvių planas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)