Šį kartą norėčiau pasidalinti akimirkomis iš trumpos žvejybos Neryje, pačiame Vilniaus centre. Norėčiau pastebėti, jog labai nustebino, kokia tai puiki vieta žvejybai! Dauguma mūsų net nepagalvojame, šalia kokių perspektyvių žvejybos vietų gyvename. Ši vieta puiki lydekoms, šapalams, salačiams, rudenį – lašišoms. Daugybė dugno perkritimų, kliuvinių, salelių, srovių pasikeitimų. Šią vietą būtinai įsirašau į savo mėgstamiausių žvejybos vietų penketuką ir nuo šiol ją vadinsiu Vilniaus Eldoradu!

Šios žvejybos rezultatas:

Šapalas, lydeka ir pabėgęs ešerys.

Žvejybos tikslas buvo išbandyti naują spiningą, kurį užsisakiau iš Aliexpress ir kaip matote spiningas kuo puikiausiai susitvarkė. Manau, jog kiekvienas pradedantis žvejys galėtų pradėti žvejoti būtent su šiuo spiningu, kainuojančiu apie 20 eurų. Mano manymu, tai puikus įrankis pradėti žvejoti upėse, nedideliais masalais, gaudant žuvis iki ~ 2-3kg svorio. Į spiningo komplektą įeina dvi viršūnės, tad sulaužius vieną, lieka atsarginė.

Pradedančiajam visuomet patariu pradėti žvejoti upėse, nes upės Lietuvoje nėra gilios, visą veiksmą, kur slepiasi žuvis galima pamatyti patiems, o taip pat nereikia valties bei kitos įrangos. Spiningo komplektas, keli masalai ir žvejys jau pasiruošęs. Labai didelis bonusas bridkelnės, kurios kainuoja apie 30 eurų, o jau tuomet galimybės upėje tampa neribotos.

Nuorodas, kur įsigyti vaizdo įraše matomą įrangą, rasite čia.