Nors anksčiau tik „Michelin“ atvirai reiškė pasipriešinimą tokiai idėjai, pastaruoju metu jai nepritarti ėmė ir „Bridgestone“.

„Mes teikiame pirmenybę konkurencijai. Todėl palauksime ir pagalvosime“, – paklaustas, ar „Bridgestone“ pageidautų tapti vieninteliu padangų tiekėju, atsakė kompanijos autosporto direktorius Hiroshi Yasukawa.

„Michelin“ autosporto vadovas Pierre‘as Dupasquier taip pat patvirtino, kad kompanija dar neapsisprendusi, kaip elgsis ateityje.

„Atidžiai peržiūrėsime savo susitarimus ir tada apsispręsime, kaip elgsimės ateityje“, – teigė jis.

Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Maxas Mosley'is pripažino, kad gali būti ir taip, kad nei „Michelin“, nei „Bridgestone“ nesutiks tapti ta vienintele padangų tiekėja „Formulėje-1“.

„Galbūt nei viena to nenorės. Jie teigia, kad nori galimybės konkuruoti. Tačiau mes juk pakviesime visus gamintojus, galinčius tiekti padangas, nustatę sąlygas, ir jie varžysis tarpusavyje konkurso metu“, – stebėjosi gamintojų elgesiu federacijos vadovas.

Vieno padangų gamintojo „Formulėje-1“ taisyklei reikės bent 8 iš 10 komandų technikos direktorių, kurie ir sudaro Techninę darbo grupę, pritarimo.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.