G. Paluckas pabrėžia, kad visi, kurie socialdemokratų partijos skyrybas mėgino aiškinti kaip asmenines partijos pirmininko ambicijas ar jo nesutarimus su LSDP senbuviais, turi atsiimti savo žodžius.

„Skyrybų pagrindas buvo skirtis požiūryje į politinės veiklos organizavimą ir kultūrą, įvairius santykius“, - aiškino G. Paluckas.

Politikas akcentavo, kad dabar išlendantys faktai rodo, jog kritika, kurios anksčiau sulaukdavo socialdemokratai, buvo teisinga.

„Mes pakankamai pagrįstai buvome kaltinami, kad atstovaujame ne tiems žmonėms, kuriems socialdemokratai turi atstovauti“, - pabrėžė LSDP pirmininkas, pridėdamas, kad iki vadinamųjų socialdemokratų skyrybų partija per daug suartėdavo su verslo struktūromis.

G. Paluckas „Žinių radijui“ sakė tai, kad VSD paviešintoje medžiagoje atskleidžiami dabartinio Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko Gedimino Kirkilo santykiai su „MG Baltic“ koncernu reikalauja atskiro tyrimo.

Paviešintoje VSD medžiagoje atskleidžiama, kad politine korupcija kaltinamas „MG Baltic“ bendravo ne tik su Lietuvos liberalų sąjūdžiu, bet ir su dar neskilusia LSDP partija.

VSD medžiagoje yra atskleidžiamos galimai „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus rašytos žinutės ir daromas spaudimas tuometiniam socialdemokratui G. Kirkilui.