Kunigas Ričardas Doveika, sveikindamas į šventę susirinkusias mamas sakė, kad motinystė yra pati didžiausia tiesa. „Miestas, kuris turi besilaukiančių moterų, turi ateitį. O kada gimsta ateitis? Jūs laukiate to rytoj, nes rytoj gims kūdikis. Mielos mamos, jis rytoj gims ir augs, ir bus ateitis, o viltis gimsta šiandien“, – sakė kunigas.

„Linkiu jums, kad kai vaikai užaugs ir pasaulis jų paklaus, kodėl tu užaugai geru žmogumi, kad jūsų vaikai galėtų pasakyti, aš užaugau geru žmogumi ne todėl, kad perskaičiau geras knygas, pabaigiau geras mokyklas, gyvenau gražiuose namuose, ne todėl, kad turėjau daug prabangių daiktų, o mano maistas buvo subalansuotas“, – kalbėjo R. Doveika. „Linkiu, kad kiekvienos jūsų vaikas pasakytų pasauliui garsiai, kad jis geru žmogumi tapo todėl, kad turėjo gerą mamą ir gerą tėvą“.

Šiais metais šventę vedė būsima mama, televizijos laidų vedėja Živilė Kropaitė, dainavo kūdikių besilaukianti „X Faktoriaus“ žvaigždė Anžela Adamovič – Gečienė ir specialiai šiai šventei susibūręs dainingų būsimų mamyčių choras.

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė, kuri laukiasi ketvirtojo kūdikio, šiame renginyje dainavo jau trečiąjį kartą.

Rūta, paklausta, ar jaudinasi laukdama gimdymo, atsakė, kad išvengti jaudulio neįmanoma, kelintas gimdymas tai bebūtų. „Bet aš taip manau ir esu patyrusi, kad, viena vertus, daug kas nepriklauso nuo mūsų. Kita vertus – daug kas priklauso. Svarbus mūsų pasitikėjimas pirmiausia savimi ir natūraliu procesu“, – apie gimdymą dalijosi patirtimi R. Ščiogolevaitė. „Kuo būsi ramesnis, bet kuri situacija bus lengviau išsprendžiama. Visoms sakau, kad mes gyvename tais laikais, kai gimdymo bijoti reikėtų mažiausiai. Tai atsiminkim šitą, gyvename ne miškuose, ne laukuose, turime gerų specialistų, tai nereikėtų bijoti“.

Pasidomėjome ar Rūta kaip nors specialiai ruošia vaikus ketvirtojo gimimui. „Visos šitos kalbos apie vieną vaiką, kai laukiamasi antro. Aš laukiuos ketvirto, jūs nejuokaukit“, – šypsosi R. Ščiogolevaitė. „Viskas natūraliai, specialiai nieko nedarau, mato juk vaikai, kad mama laukiasi, o aš primenu tiesiog, kad saugoti reikia, nešokti ant mamos“. Apie poilsį, kai namuose trys vaikai, Rūta juokauja, kad kartais išeina pailsėti į darbą. Tuo pačiu priduria, kad buitis sunki, varginanti. „Bet aš pati esu aktyvi ir neieškau kiekvieno kampučio daugiau pailsėti“, – papildo R. Ščiogolevaitė.

Ir patarimų Rūta sako nedalinanti, nes už pačią moterį niekas nesuras geresnio būdo susidėlioti gyvenimą.

Būsimų mamyčių šventėje dalyvavo 400 būsimų mamų, apie 50 iš jų – jau ne pirmąjį kartą:
– 12 Agnių, 12 Rūtų, 11 Laurų.
– Dvi besilaukiančios seserys.
– Švenčianti gimtadienį moteris.
– Dvi laukiančios 5 vaiko.
– Šešios laukiančios dvynukų.
– Bent 20 moterų, kurios laukiasi trečio vaiko.

Antrą kartą šventėje dalyvaujanti Asta sako, kad tai labai ypatinga šventė, kai susirenka tiek žmonių, tiek moterų besilaukiančių vienoje vietoje. Ir kai jauti, kad organizatoriams tu iš tiesų rūpi ir jie tavimi domisi. „Ta atmosfera yra užburianti. Dalyvavau, kai laukiausi pirmagimio ir dalyvausiu dabar“.

Paklausta, kodėl reikalinga ši šventė, moteris sako, kad mes, lietuviai, nepasižymim optimizmu, entuziazmu. „Dažniausia reakcija į nėščiąją parduotuvėje – susiraukia, nes reikės praleisti. Jei pas gydytoją ar viešajam transporte, lygiai taip pat. O ši šventė kupina gerų emocijų. Niekas nepyksta, nėra susiraukusių, nes visos besilaukiančios“, – sako moteris. „Gera pasigrožėti viena kita, pasidalinti mintimis, net ir savijautą aptarti“.

Tradicinę mamų šventę Vilniaus Rotušėje rengia Agnė ir Artūras Zuokai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)