Kanadiečiai Kopengahoje net keturis kartus (sykį – dviem įvarčiais) pirmavo prieš olimpinę čempionę Rusiją, bet vis tiek buvo priversti žaisti pratęsimą, per kurį ir laimėjo 5:4 (1:0, 1:2, 2:2; 1:0).

Kanados rinktinės pergalės kalviu tapo Bafalo „Sabres“ puolėjas Ryanas O'Reilly, pasižymėjęs 64:57 min., kai rusai ant ledo buvo mažumoje, nes dviem minutėms buvo pašalintas Kirilas Kaprizovas.

Kanadiečiai, kurie rusus pagal metimus į vartus pranoko 41 prieš 30, net tris iš penkių savo įvarčių pelnė žaisdami daugumoje.

Praėjusiose planetos pirmenybėse bronzą iškovoję rusai šiemet tenkinsis viso labo 5, 6 arba 7 vieta.

Kanada po Coltono Parayko ir Ryano Nugento-Hopkinso įvarčių antro kėlinio viduryje atsidūrė priekyje 2:0, bet rusai per mažiau nei 5 minutes rezultatą išlygino: 32:53 min. tikslus buvo Ilja Michejevas, o 37:32 min. – Aleksandras Barabanovas.

Trečiame kėlinyje kanadiečiai po Kyle'o Turriso (47:11 min.) ir Pierre'o-Luco Dubois (52:36 min.) atakų vėl du kartus pirmavo – 3:2 ir 4:3, bet Sergejaus Andronovo (48:44 min.) ir Artiomo Anisimovo (54:34 min.) įvarčiai išplėšė Rusijai pratęsimą.

Kanados komandos pusfinalyje laukia Suomijos arba Šveicarijos barjeras.

Tuo metu kitame ketvirtfinalio mače Herninge JAV ledo ritulininkai 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) įveikė Čekijos atstovus.

Nugalėtojams du įvarčius, tarp jų – ir pergalingą 46:58 min., pelnė Čikagos „Blackhawks“ žvaigždė Patrickas Kane'as.

Amerikiečiai pusfinalyje susikaus su Švedijos ir Latvijos poros nugalėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (616)