„Aš tikrai nemanau, kad mes esame tokioje situacijoje, kad taikytume tokias drastiškas priemones. (...) Pati žiniasklaida turi daryti išvadas iš šios situacijos“, - ketvirtadienį ,,Žinių radijui“ sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras sako, kad šiuo metu žiniasklaidos įmonių vadovai su savo žurnalistais elgiasi ne itin kilniai. Todėl reikia kurti žiniasklaidos profesines sąjungas, kurios užtikrintų žurnalistikos atstovų teisių gynimą.

„Bendradarbiaujame su žiniasklaida, kad ji stiprintų savireguliacijos mechanizmus “, - kalbėjo Premjeras.

Vyriausybės vadovas sako, kad šiuo metu diskusijų dėl žiniasklaidos kontrolės yra įvairių, tačiau siūlė palaukti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadų bei pabrėžė, kad politikų išsikišimas į žiniasklaidos kontrolę nėra būtinas.

„Diskusijų yra įvairių. Reikėtų palaukti komiteto išvadų , kai bus tam tikri siūlymai formuluojami“, - sakė S. Skvernelis

ELTA primena, kad sekmadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas, komentuodamas specialiųjų tarnybų informaciją apie galimą neteisėtą verslo grupių poveikį politiniams procesams, užsiminė apie galimybę stabdyti saugumo pažymoje minimų žiniasklaidos priemonių licencijas.

V. Bakas LRT televizijos laidoje „Savaitė“ sakė, kad skubiai reikia imtis priemonių, kad žiniasklaida nebebūtų naudojama kaip ginklas.

„Ji (žiniasklaida. - ELTA) turi tarnauti viešiesiems interesams, tai yra verslas, bet tai yra licencijuojama veikla. Tu, jeigu, pavyzdžiui, gauni licenciją ginklui ir šaudysi centre, jis bus atimtas. Čia buvo šaudoma į valstybę, tai tie, kas šaudo į valstybę, turėdami žiniasklaidą, juos reikia tiesiog patraukti“, - sekmadienį samprotavo V. Bakas.