Ar serbą jaudina kalbos apie tai, kad laimėdamas 10 titulą jis įeis į lygos istoriją?

„Vienintelis dalykas, kuris dabar man labiausiai rūpi – paruošti tinkamai komandą geroms rungtynėms prieš „Žalgirį“. Galvoti apie visa kita būtų klaida. Mano žaidėjai ir visi mes stengiamės tik apie tai ir galvoti – kaip pasiruošti dvikovai su „Žalgiriu“. Kas bus po to, turėsime laiko pagalvoti vėliau“, – tvirtino legendinis treneris.

Ž. Obradovičius su „Fenerbahče“ į Eurolygos finalo ketvertą patenka jau ketvertus metus iš eilės, o čempionu yra tapęs su penkiomis skirtingomis komandomis – „Partizan“, Badalonos „Joventut“, Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahče“. Apskritai per savo karjerą į finalo ketvertą jis savo auklėtinius atvedė 16 kartų ir 11 kartų žaidė finale.

„Metai prieš tai, kai Šaras pradėjo dirbti treneriu, manęs paklausė ir atsakiau, kad jam tai nebus sudėtingas darbas, nes jis tobulai supranta krepšinį. Jis greitai mąsto ir vienintelis dalykas, ką jam reikės perprasti – ką reiškia būti treneriu. Dabar jis – puikus treneris ir tai įrodė ne tik šį sezoną, bet praėjusiais metais. Jo komanda tobulėja, galima jausti Šaro įtaką „Žalgiriui“. Sveikinimai jam, ką nuveikė per šį sezoną. Jis labai protingas ir žino, ką reikia daryti“, – apie Š. Jasikevičių kalbėjo Ž. Obradovičius.

Pamatysime geriausią krepšinį Europoje. O pabaigą lems mažos detalės – gali tai bus geriausias rungtynes sužaidęs krepšininkas ar psichologinė komandos stiprybė. Tai mes matėme ketvirtfinalio serijoje tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“. Galima net jausti, su kokiu pasitikėjimu žaidžia „Žalgiris“.
Pablo Laso

Paprašytas įvertinti stipriąsias Lietuvos čempionų žaidimo puses, serbas sakė, kad abi komandos puikiai viena kitą pažįsta, o Šarūno ranka jaučiama kiekviename žalgiriečių žingsnyje: „Jie kiekvieną ataką atlieka su maksimalia koncentracija. Jei viską sudėtumėte, suprastumėte, kas leido „Žalgiriui“ prasibrauti į finalo ketvertą“.

Kartu su Ž. Obradovičiumi ir Š. Jasikevičiumi dirbęs Maskvos CSKA vedlys Dimitris Itoudis kalbėjo, kad visus finalo ketverto komandos turi vienodai šansų laimėti.

„Žalgiris“ yra dar viena komanda, sugebėjusi paveržti iš varžovų aikštės pranašumą. „Olympiakos“ turėjo bėdų dėl pagrindinių žaidėjų traumų ir ketvirtfinalio serijoje dominavęs „Žalgiris“ sugebėjo ją eliminuoti. Kauno komanda vyksta į Belgradą su energijos kupinais žaidėjais ir pasitikėjimu. Jie verti kovoti aukščiausiame lygyje, – komentavo D. Itoudis. – „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ žino vieni kitus, reguliariajame sezone šventė pergales išvykose. „Fenerbahče“ turi daugiau patirties ir noro apginti titulą. Matysime nepaprastai atkaklias pusfinalio rungtynes, tuo neabejoju“.

Su Maskvos CSKA ginklus suremsiančio Madrido „Real“ strategas Pablo Laso tvirtino, kad penktadienį visi krepšinio gerbėjai matys du finalus.

„Dvikova su CSKA, reguliariojo sezono nugalėtoja, man bus kaip finalas. „Fenerbahče“ ir „Žalgiris“ taip pat turėjo labai gerą sezoną – čia bus dar vienas finalas. Įveikėme daug sunkumų per sezoną ir šis finalo ketvertas yra mums ne tik iššūkis, bet ir šansas“, – kalbėjo „Real“ ekipos vedlys.

Paklaustas, kas gali lemti sėkmę Belgrade, P. Laso juokėsi, kad bus nuobodus – kaip visada detalės.

„Taip nebūna, kad komandos atvyksta nepasirengusios į finalo ketvertą. Turi kęsti ir dirbti visą sezoną, kad pasiektum šį etapą. Pamatysime geriausią krepšinį Europoje. O pabaigą lems mažos detalės – gali tai bus geriausias rungtynes sužaidęs krepšininkas ar psichologinė komandos stiprybė.

Tai mes matėme ketvirtfinalio serijoje tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“. Galima net jausti, su kokiu pasitikėjimu žaidžia „Žalgiris“. CSKA sekėsi sunkiau, tačiau ji surado būdą laimėti, o „Fenerbahče“ dominavo savo aikštėje ir laimėjo Vitorijoje. Kalbame apie keturias to paties lygio komandas. Kol kamuolys neišmestas į viršų, negalime pasakyti, kas konkrečiai lems nugalėtojus“, – sakė „Real“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)