Apie gaisrą Bendrąjį pagalbos centrą informavo paskambinusi moteris. Atvykus ugniagesiams, Bažnyčių gatvės kieme degė du automobiliai. Liepsnas gesino dvi autocisternos, gaisro židinys likviduotas 4.20 val.

Nukentėjo ir šalia esantis pastatas, nuo karščio sutrūkinėjo du stiklai. Automobiliai sudegė nepataisomai: ugnis suniokojo „Toyota Avensis“ variklio skyrių, saloną, nuo karščio išdužo stiklai. Įsismarkavusi ugnis apgadino ir greta stovėjusio „Opel Vectra“ variklio skyriaus degiąsias detales, priekinį sparną.

Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyrius vyriausias specialistas Ruslanas Pačkovskis sakė, kad įtariama, jog automobiliai užsidegė dėl galimo pašalinio ugnies šaltinio. Kitaip tariant, įtariamas padegimas. Tačiau neatmetama ir techninio gedimo versija.

„Automobilis buvo techniškai tvarkingas, nebuvau pastebėjęs jokių elektros gedimų. Pirmadienio vakarą juo grįžau iš parduotuvės“, - teigė rajono Tarybos narys bei laikraščio „Tauragės žinios“ direktorius T. Raulinavičius.

Anot politiko, atvykę ekspertai teiravosi, ar jis yra sulaukęs grasinimų iš kitų asmenų. Konkrečių atvejų vyras neįvardijo, tiesa, pridūrė, kad praėjusiais metais buvo pradurtos jo automobilio padangos. Tuomet dėl šio įvykio į policiją T. Raulinavičius nesikreipė.

Dėl galimo padegimo Tauragės apskrities vyriausias policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.