DELFI primena, kad gegužės 10 d. policija gavo pranešimą iš gydymo įstaigos, kad dėl apsinuodijimo neaiškios kilmės medžiagomis mirė 2002 metais gimęs nepilnametis. Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą.

Mokyklos, kurioje jau savaitę gedima mirusio moksleivio, direktorės pavaduotoja ugdymui sako, kad bendruomenei iki dabar yra sunku suvokti, kaip užgeso visų mylimo ir netinkamu elgesiu nepasižymėjusio moksleivio gyvybė.

„Jis gerai lankė mokyklą, pasiekimai nebuvo patys geriausi, bet šiaip jokių nusiskundimo dėl šio mokinio mes niekada neturėjome. Kiek žinome, jis niekada nebuvo patyręs patyčių, buvo labai komunikabilus ir bendraujantis mokinys.

Matome, kad ne tik jo klasiokai, bet ir žemesnių ir aukštesnių klasių vaikai liūdi ir gedi šio mokinio. Jis turėjo platų ir draugišką draugų ratą“, – apie mokinį pasakojo direktorės pavaduotoja.

Kadangi mokinys buvo nepilnametis, negalime rašyti nei mokyklos, kurioje jis mokėsi pavadinimo, nei direktorės pavaduotojos vardo.

Apie nelaimę pranešė mama

Žinią, kad mokinys neatvyks, mokykla gavo gegužės 7 d., tačiau priežasčių, kodėl vaikas buvo paguldytas į ligoninę, mama nepateikė.

„Mama pranešė, kad mokinys yra paguldytas į Kauno klinikų intensyvios terapijos skyrių. Prieš tai savaitę jis normaliai lankė mokyklą, jokių sveikatos problemų neturėjo ir šiaip jis niekada nesiskundė kažkokiais negalavimais“, – teigė mokyklos atstovė.

Gegužės 10 d. mokykla buvo informuota, kad gydytojai nusprendė atjungti gyvybę palaikančią aparatūrą. Tą pačią dieną mokinys mirė.

„Kadangi įvykis nutiko savaitgalį, šeima mums jokios informacijos neteikia. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Mes žinome tik duomenis, kuriuos turime iš mirties liudijimo. Mirties aplinkybės – nežinomos, įtariamas apsinuodijimas nežinomos kilmės medžiagomis“, – sakė direktorės pavaduotoja.

Augo trijų vaikų šeimoje

Moksleivis augo trijų vaikų šeimoje su močiute ir mama. Tėvai – išsiskyrę.

„Šeima atrodė rūpestinga, vaikas buvo prižiūrėtas. Mama taip pat bendravo su mokykla, jei reikėdavo kažkokios pagalbos auklėtojai, visada prisidėdavo. Vyresnis jo brolis yra dvyliktokas ir mokosi kitoje mokykloje, o sesuo profesinėje mokykloje“, – pasakojo mokyklos direktorės pavaduotoja.

Neskuba kaltinti alkoholio

Panašiais negalavimais, pasak pavaduotojos, mirusiojo moksleivio klasiokai niekada nesiskundė.

Paklausta ar įtarimai, kad moksleivis apsinuodijo alkoholiu, yra pagrįsti, direktorės pavaduotoja neskubėjo daryti išvadų.

„Kalbų gali būti visokių, bet pranešimų ir žinių nei šeima, nei tiriantys organai mums neteikia. Pasakyti, kad vaikai kažkur vakarojo ir vartojo alkoholį, mes negalime, nes niekas to tiksliai neįvardijo.

Toje klasėje taip pat niekad nebuvo užfiksuoti tokie atvejai, kad vaikai būtų netinkamai susirinkę ir kažką šventę. Auklėtoja yra tikrai rūpestinga ir domisi kiekvienu vaiku“, – teigė ji.