„Aš atmetu, kad man kokią nors neteisėtą įtaką darė. R. Kurlianskis buvo mano tiesioginis direktorius, ir jis kartu ėjo vyriausiojo redaktoriaus pareigas. Žinoma, kad aš su juo bendraudavau kiekvieną dieną, tai buvo mano tiesioginis vadovas žiniasklaidos priemonėje“, – LRT Radijo laidai „Aktualijų studija“ sakė T. Dapkus.

Žurnalistas tikino niekada niekam jokio spaudimo nedaręs. Į pastabas, kad praėjusią savaitę Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas laidai sakė, kad „jeigu politikas nepatenkina „MG Baltic“ interesų, tai jis tuoj pat patiria koncerno kontroliuojamos žiniasklaidos spaudimą“, žurnalistas atsakė, kad „ponas Kirkilas turi kalbėti faktais, ir atsakyti turi arba „MG Baltic“ koncernas, arba jų žiniasklaidos vadovai.

„Aš esu eilinis žurnalistas, ir aš negaliu atsakyti už visa kita. Aš galiu atsakyti tik už save, ir galiu pasakyti, kad jokio neteisėto spaudimo nesu niekam daręs. Mano žurnalistinė veikla suplakama su „MG Baltic“ veikla“, – sakė T. Dapkus.

Siūlo diskutuoti apie žiniasklaidos veiklą

Jis teigė manąs, kad reikia atviros ir nuoširdžios diskusijos apie žiniasklaidą ir jos veiklą.

„Žiniasklaida gali patirti įvairų spaudimą. Nacionalinis transliuotojas gali patirti spaudimą iš politikų, to yra buvę istorijoje. Žurnalistai gali turėti savo verslą ir būti tarsi žurnalistais, tarsi verslininkais.

Žiniasklaidos priemonės gali netekti reklamos už tai, kad publikuoja labai rimtas istorijas apie verslo grupes. Politikai gali manipuliuoti viešųjų pirkimų viešinimo pinigais. VSD gali manipuliuoti, sekti žurnalistus, ir vėliau juos spausti“, – kalbėjo T. Dapkus.

Jis pats paviešintą informaciją vadino gerai organizuota VSD šmeižto kampanija.

„Aš jaučiuosi atlikęs savo žurnalistę pareigą. VSD mane pradėjo sekti, kai aš dar dirbau Lietuvos radijuje. LNK televizijoje pradėjau dirbti 2012 m., o sekimas prasidėjo 2006 m., ir tęsėsi iki pat dabar. Ten yra labai daug dalykų pripainiota. Prie kitos žiniasklaidos publikacijų yra prirašoma mano pavardė ir kiti dalykai“, – sakė T. Dapkus.

Pasak jo, „nėra nei vieno atvejo“, kad jis būtų naudojęs eterį arba rašęs publikacijas kieno nors nurodymu.

„Yra sudėti tik mano pokalbiai, pasvarstymai, galbūt, kartais ir aštresni, tai neturėjo nieko bendro su tuo, apie ką aš dariau laidas arba kažką. Bandoma atskleisti mano šaltinius ir taip kenkti man, kaip žurnalistui. Aš tai manau, kad tai yra VSD atskirų pareigūnų kerštas man“, – sakė T. Dapkus.

T. Dapkus šiuo metu liudija Seimo NSGK. VSD rašte Seimo komitetui rašoma, kad T. Dapkus buvo verslo koncerno „MG Baltic“ vadovų interesams atstovaujantis tarpininkas ir naudojo surinktą informaciją kaip šantažo įrankį.

VSD vertinimu, koncerno atstovų destruktyvi veikla gali destabilizuoti valstybės demokratinę politinę sistemą ir kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.