Adomaičiai net du mėnesius klajoję po egzotiškąją Čilę parsivežė ne tik gerų šeimyniškų naujienų, bet ir nuostabių Lino sceninės fotosesijos kadrų. Fotografė Irma Adomaitienė įgyvendino viziją – įamžinti savo vyrą kvapą gniaužiančioje fotosesijoje „Vandenynai", kuri skirta būsimo grandiozinio areninio turo vizualizacijoms.

„Ši fotosesija buvo tikrai kietas riešutėlis, tačiau išgliaudėme jį visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Linui teko klausyti mano nurodymų ir lipti su smokingu bei lakiniais batais ant uolų, bėgti laukiniais paplūdimiais pilnais paukščių ir brautis tarp visokių kaktusų. Tačiau rezultatu abu esame daugiau nei patenkinti", – sako fotografė Irma Adomaitienė.

Ilgos kelionės metu pora praktiškai viską laiką praleido Ramiojo vandenyno pakrantėse ir Atakamos dykumos pakrašty. Irma prisipažįsta, kad Čilės paradoksai ją labai sužavėjo, skelbiama pranešime spaudai.

„Štai didžiausias pasaulio vandenynas, visai šalia jo – sausiausia planetos dykuma. Prie vandenyno gana šalta, nes Humbolto srovė atkeliauja nuo pat Antarktidos, tačiau vos 20 km pavažiavus kalnų pusėn, rodos, patenki į kitą metų laiką, neįmanoma išbūti dėl karščio, o ir saulės intensyvumas ne visuomet dėkingas fotografavimui – tekdavo keltis anksčiau, arba laukti vakaro", – įspūdžiais dalijasi Irma.

Daugeliui kilo klausimas, kaip pasiekti tokio rezultato, kad fotografuojant šimtai paukščių už Lino nugaros pakiltų? Juk jie pakrantėje sau ramiausiai tupi ir nekreipia dėmesio. Taigi Linui teko bėgti atbulomis į paukščių būrį, tuomet jie pakildavo reikiamu metu. Tai tik vienas iš iššūkių, kuriuos Irma ir Linas patyrė fotosesijos metu.

Fotografė stengėsi užfiksuoti savo mylimąjį taip, kad jaustųsi vandenyno didybė, platybė. Šią mintį menininkė jungė su būsimo turo idėja. „Juk simfoninis orkestras, arenos, turo mastai – ir yra tie vandenynai. Prisipažinsiu, Linas daugelyje kadrų atrodo, kaip James Bond: pasitempęs, su smokingu, užtikrintas, pasitikintis savimi. Po šių nuotraukų jis tikrai turėtų sulaukti pasiūlymo nusifilmuoti vienoje iš Bondiados dalių", – juokiasi fotografė.

„Kol mes fotografavomės, buvo ir tokių, kurie mus fotografuoja, juk besikarstantį po kaktusus ir uolas ar bėgiojantį su smokingu paplūdimiais žmogų nedažnai pamatysi. Kadangi fotografavome ne vieną dieną, prisipažinsiu, tingėdavau kaskart rengtis tą smokingą, šukuotis ar raityti ūsus – patikėkite, kelionėje tai daryti nėra labai jau lengva", – juokiasi Linas.

Atlikėjas prisipažįsta, kad smokingą parsivežė ganėtinai sveiką, tačiau koncertinius batus fotosesijos metu sutrynė. Na, o nuotykiai ir iššūkiai patirti fotosesijos metu – nepamirštami. Kadruose užfiksuotos akimirkos ypač patiko ir Lino Adomaičio koncertinio turo kūrybinei komandai. „Lino „Vandenynai" atsiskleidė 100 procentų, geriau ir nesitikėjome. Su tokia fotosesija – ir startas užtikrintas. Bravo Irmai", – sako turo organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)