„Siekdami užtikrinti, kad „Tesla“ būtų tinkamai pasirengusi ateičiai, pradėjome išsamią mūsų įmonės reorganizaciją“, – nurodoma jo laiške darbuotojams, su kuriuo pavyko susipažinti agentūrai AFP.

„Šiame procese pertvarkome vadovybės struktūrą, kad pagerėtų komunikacija, sujungiame funkcijas, kai tai yra pagrįsta, ir apribojame veiklos, kuri nėra gyvybiškai svarbi mūsų užduočiai, mastą“, – pažymima dokumente.

Kiek anksčiau šį mėnesį E. Muskas pareiškė, jog „Tesla“ artimiausiais mėnesiais pasieks pigesnio modelio „Model 3“ gamybos tikslą, o iki metų pabaigos pradės veikti pelningai.

„Šį mėnesį reorganizuosime įmonę, ją restruktūrizuosime ir užtikrinsime, kad tas tikslas bus pasiektas“, – tuomet pažymėjo „Tesla“ vadovas.

Pasak „Global Equities Research“ analitiko Tripo Chowdhry, „Tesla“ iš tiesų didina „Model 3“ gamybos apimtis ir tai „nemaža dalimi lemia tai, kad Elonas Muskas pats kontroliuoja procesą ir jau beveik dvi savaites dienoja ir nakvoja gamykloje“.

Iš pradžių buvo planuota, kad iki 2017 metų pabaigos pigesnio sedano „Model 3“ gamyba padidės iki 5 tūkst. vienetų per savaitę, o 2018 metais – iki 10 tūkst. per savaitę.

Sausio mėnesį „Tesla“ paskelbė, kad 2,5 tūkst. „Model 3“ vienetų gamybos per savaitę lygį pasieks tik iki 2018 metų pirmojo ketvirčio pabaigos. Tačiau įmonei nepavyko įvykdyti ir šios užduoties.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)