Vilniaus apygardos probacijos tarnybos pareigūnė kartu su antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjais nusprendė patikrinti tuos žmones, kurie gąsdina ne tik aplinkinius, bet ir savo artimuosius.

Sąraše – „Vilniaus betmenas“

Pirmasis nemalonaus vizito sulaukė V. Pietario g. esančiame bendrabutyje gyvenantis vyriškis. Tai, kaip įprasta, be incidentų neapsiėjo.

Pirmiausia, vyriškis, kuris vadinamas „Vilniaus betmenu“, neįleido pareigūnų į laiptinę, jis apsimetė kitu žmogumi, o juk jo balsą pareigūnai atpažintų net prižadinti ir iš miegų. Vyriškis turėjo įžūlumo nueiti savo keliais ir neįsileisti savo pareigas vykdžiusių valstybės tarnautojų.

Galiausiai, patekus į bendrabučio koridorių, pareigūnai prisibeldė ir į tikrinamo vyriškio butą. Šis apsimetė, kad tai ne jis jų neįleido, tačiau „Betmeno“ veide matėsi ironiška šypsenėlė.

Vilniaus apygardos probacijos tarnybos pareigūnai yra įpareigoti profilaktiškai patikrinti šio vyriškio blaivumą, kadangi jis negali vartoti alkoholinių gėrimų, nes jis tampa agresyvus, gąsdina žmones ir niokoja aplinkinių turtą.

Šį kartą jis buvo blaivus, tačiau surengė tikrą cirką ir tik tada leidosi patikrinamas. Jam nepatiko, kad pareigūnai užėjo į jo butą: nors policininkai vykdė oficialią priemonę, kambario šeimininkas puolė juos filmuoti šaukdamas, kad pareigūnai išeitu iš jo buto.

Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai DELFI sakė, kad šis vyriškis rašo pareiškimus ir skundus dėl visko, tokių yra gauta daugiau nei šimtas, vyrukas dažniausiai skundžia pareigūnus. Šis vyras taip pat yra viešai televizijos laidoje pasakęs, kad vienas tyrėjas nori jį nužudyti ir išgerti šampano ant jo kapo.

Psichologo pagalba tam, kad negertų

Kitas jaunuolis, kuris buvo aplankytas, yra vos 20 metų, o jau yra tikrinamas, kad taip pat nebūtų išgėręs. Pareigūnai ieškomą vyrą sutiko prie pat jo namų, su juo buvo ir mergina, kuri taip pat spalvinga asmenybė.

Jaunas vyras iškart Vilniaus apygardos probacijos tarnybos pareigūnei pripažino, kad yra išgėręs, jis į alkoholio matuoklį pripūtė 0,5 prom. Jaunuolis pripažino, kad negali nustoti gerti ir mano, jog jam padėtų psichologo pagalba.

Pasirodo, kad išgėręs alkoholinių gėrimų, jis pradeda smurtauti, muša savo šeimos narius, merginą bei jo kelyje pasimaišiusius asmenis.

Taip pat paaiškėjo, kad jo mylimoji pastojo dar būdama nepilnametė, anksčiau ji platino narkotines medžiagas, dėl to dabar ji laukia teismo nuosprendžio. Gali būti, kad mergina pagimdys ir keliaus su vaikučiu į pataisos namus.

Dažnai smurtauja

Pareigūnai patikrino dar ne vieną smurtaujantį asmenį. Vienas muša savo močiutę, kitas savo seserį, dar kitas draugės seserį, nes ji pakorė šunį.

Kokių tik priežasčių nepasitaiko smurto protrūkiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)