„Bored Panda“ išrinko neįprastų gyvūnų nuotraukas – pasižiūrėkite, kokių gamtos išdaigų pilnas mūsų pasaulis.

Papūgžuvė

Ši ryškiai mėlyna žuvis randama negiliuose vandenyse vakarinėje Atlanto vandenyno ir Karibų jūros pusėje, tropinio ir subtropinio klimato juostų teritorijose. 80 proc. savo laiko šios žuvys ieško maisto ir maitinasi mažais smėlyje ir dumbliuose randamais organizmais.

Beautiful blue parrot fish caught by Jarrett Hillman fishing with Munsters Fishing. What crazy fish have you caught? pic.twitter.com/H2Lc3IlRWK— IntotheBlue (@IntotheBlueTv) March 19, 2016

Kuoduotasis elnias

Aptinkamas vidurio Kinijoje. Tai – nedidelis elnių giminaitis, atpažįstamas pagal ant kaktos esantį juodų plaukų kuodą. Kuoduotojo elnio patino išskirtinis bruožas – iltys. Šis gyvūnas yra baikštus ir nemėgsta būti bandoje, tad įprastai gyvena poromis tokioje vietoje, kurioje galėtų slapstytis.

, from Wikimedia Commons" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tufteddeer-2.jpg">Tufteddeer-2

Venesuelos pudelinis drugys

Šis gyvūnas, primenantis ateivį, mokslininkų atrastas tik 2009 m. Drugys turi kailiuką, kuris atrodo visai kaip ir tikrojo pudelio kailis. Jis dengia ne tik drugio galvą, krūtinę ir pilvelį, bet ir jo sparnus.

Poodle moth (Artace sp, perhaps A. cribaria), Venezuela

Skruzdėlė-panda

Nepaisant to, kad šis gyvūnas atrodo kaip skruzdėlė ir netgi yra taip vadinamas, iš tiesų tai yra sparnų neturinti vapsva. Šis vabzdys dar yra vadinamas „karvių žudiku“. Patelės pasižymi tankesniu kailiu, jos neturi sparnų. Skruzdėlės-pandos išgyvena apie 2 metus.

panda ant

Hondūro baltasis šikšnosparnis

Šie gyvūnėliai puošiasi baltai pilku kailiuku. Jų išskirtinis bruožas – lapelį primenantis snukutis. Jie gyvena savadarbėse „palapinėse“, kurias susilipdo iš lapų.

Ectophylla alba in hand.jpg
By Geoff Gallice from Gainesville, FL, USA - Honduran tent bat
Uploaded by Leyo, CC BY 2.0, Link

Stiklavarlė

Šios neįprastos varlės randamos pietų Amerikoje. Tai – viena iš varliagyvių šeimų. Stiklavarlės turi labai keistą išskirtinį bruožą – perregimą pilvą. Kadangi visi varlės vidaus organai gali būti matomi kiaurai pro jos perregimą odą, ji buvo pavadinta stiklavarle.

, via Wikimedia Commons" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_-_ggallice_-_Glass_frog_(4)_cropped.jpg">Flickr - ggallice - Glass frog (4) cropped

Žuvis-lašas

Tai žuvis, gyvenanti giliuose vandenyse Australijos, Tasmanijos ir Naujosios Zelandijos pakrantėse. Žuvies kūnas primena drebučius, o ištrauktos iš jūros šios žuvys sudrimba dėl pasikeitusio slėgio.

Eulogy for a Blobfish, New York, NY

Lapuotasis jūrų drakonas

Ši jūrinė žuvis randama pietinėse ir vakarinėse Australijos pakrantėse. Jos išskirtinis bruožas – iš viso kūno augančios ilgos, lapelius primenančios ataugos. Šie padeda lapuotiesiems jūrų drakonams slapstytis vandenyje.

, via Wikimedia Commons" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leafy_Sea_Dragon_3.jpg">Leafy Sea Dragon 3

Jūrų plunksna

Ją sudaro daugybė polipų, gyvenančių kolonijose. Polipų apatinė dalis panirusi į smėlį ir dumblą. Jie minta planktonais. Nuo kai kurių jūrų plunksnų sklinda ryški žalsva šviesa.

, from Wikimedia Commons" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Virgularia_sp._(Purple_sea_pen).jpg">Virgularia sp. (Purple sea pen)

Uodeguotasis žalvarnis

Šis spalvingas paukštelis ypač paplitęs užsachario Afrikoje ir Arabų pusiasalyje. Jis gyvena aukštuose medžiuose ir kitose vietose, iš kurių patogu stebėti ant žemės esantį grobį.

, from Wikimedia Commons" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lilac_Breasted_Roller_Face.jpg">Lilac Breasted Roller Face

Daugiau rasite čia.