Atsiųstame pranešime pateikiami profesionalo patarimai, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint parduotuvėje išsirinkti sveikiausią ir pagal kiekvieno individualius poreikius geriausiai tinkantį vištienos produktą.

Kaip pasirinkti geriausią vištienos gaminį

Dažnai užtrunkate prie prekių lentynos norėdami išsirinkti geriausią vištienos gaminį? A. Pauliukevičiaus teigimu, nėra universalios taisyklės, tinkančios visiems, o renkantis vištieną, pirmiausia reikėtų atsižvelgti į savo individualius poreikius.

„Nors dažniausiai liesa vištiena yra pranašesnė už riebią, vis dėlto norintis priaugti masės žmogus turėtų rinktis riebesnę mėsą. Tokiu atveju vartoti reikėtų ne vištienos krūtinėlę, o šlaunelių mėsą, nes ji turi daugiau riebalų ir kalorijų. Tuo metu žmonėms, kurie siekia numesti arba išlaikyti esamą svorį, geriausias pasirinkimas yra krūtinėlių mėsa“, – įžvalgomis dalijasi A. Pauliukevičius.

Norint maitintis sveikai, visų pirma reikėtų įsitikinti, ar vartojame kokybiškus produktus. „Dažniausiai žmonės norėdami išsirinkti geriausios kokybės mėsą, tikrina tik produkto galiojimo laiką. Nors galiojimo trukmė yra labai svarbus aspektas, tai yra tik vienas iš faktorių, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį besirenkant mėsą. Norint įsigyti geriausią vištienos gaminį, itin svarbu atsižvelgti į tai, kokiomis sąlygomis buvo auginami paukščiai“, – teigia „Kekava“ ekspertas Saulius Petkevičius.

Pasak pašnekovo, paukščių auginimui, kaip ir visoje mėsos pramonėje, keliami aukšti reikalavimai. Deja, kai kurie gamintojai jų tiesiog nepaiso. „Mėsos gamyboje sunaudojama beveik 4 kartus daugiau vaistų negu žmonių gydymui – tai neabejotinai turi neigiamos įtakos žmonių sveikatai. Paukštynų, kurie laikosi itin aukštų gyvūnų gerovės standartų, išauginti vištienos produktai yra ženklinami oficialiai patvirtintu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ženkliuku „Užauginta be antibiotikų“, – atkreipia dėmesį S. Petkevičius.

Svarbiausia vištienos neperkepti

Svarbu ir tai, kaip mėsą apdorojame. Internete gausu patarimų, kaip gaminti vištieną, kad būtų išlaikytos gerosios jos savybės. Dažniausios rekomendacijos: vengti kepimo aliejuje, virti vandenyje, valgyti vištieną be odelių, vengti riebių padažų. A. Pauliukevičiaus nuomone, ne visi šie patarimai yra teisingi.

„Ruošiant mėsą reikėtų vengti įvairių neaiškių prieskonių naudojimo, geriausia mėsą gardinti druska, pipirais, žolelėmis – taip bus išvengta nereikalingų konservantų suvartojimo. Kita vertus, kalbant apie terminį mėsos apdorojimą, galima rinktis tiek kepimą, tiek virimą vandenyje. Svarbu pabrėžti tik tai, kad jeigu renkamės vištieną kepti, kepimą reikėtų kontroliuoti taip, kad mėsa nepridegtų. Pastaruoju atveju baltymo struktūra bus pažeista, organizmui jį bus sunkiau pasisavinti. Be to, pridegusi mėsa skatina kancerogeninių ląstelių gamybą organizme“, – patarimais dalijasi A. Pauliukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)