Vidutinio dydžio sedanas S90, kuris parduodamas JAV rinkoje, pavyzdžiui, pagamintas Kinijos Dakingo gamykloje. Štai visureigis XC40 gaminamas Belgijoje. Ką gi, pateikėme šiek tiek faktų, o dabar metas prabilti apie poną Robiną Page‘ą, kuris bendrovėje užima labai atsakingas pareigas – dizaino viceprezidento.

Norite sužinoti, ką R. Page‘as pasakė per interviu „Go Auto“? Remiantis publikacija, „jis sakė, kad Kinijoje pagaminti automobiliai yra žymiai geresnės kokybės nei pagaminti Europoje“. Turint omenyje, kad jūsų mylimi „iPhone“ ir kiti daiktai taip pat surenkami ne kur kitur, o būtent Kinijoje, R. Page‘o pareiškimas tikrai neskamba kaip kokia nors nesąmonė.

Kita vertus, ar tai reiškia, kad XC40 iš Belgijos yra pagamintas ne taip kokybiškai, kaip Kinijoje surinktas S90? Greičiausiai ne, tačiau žodžių parinkimas ir nuomonės apie kokybę formavimas turėtų būti paliktas viešųjų ryšių specialistams, o ne automobilių gamintojo dizaineriams. Dar geriau negailėti pinigų žmonėms, atsakingiems už visos vieno gamintojo produkcijos kokybės vientisumą, nepriklausomai nuo šalies, kur vienas ar kitas automobilis surenkamas.
"Volvo XC40"

Palaukite – tai dar ne viskas. „Randame vis daugiau įrodymų, kad Kinijoje automobilių kokybė yra geresnė nei Europoje (...). Surinkimo procese dalyvauja daugiau žmonių, procesas mažiau automatizuotas, o tai leidžia geriau kontroliuoti procesą ir greičiau pritaikyti reikiamus pakeitimus“.

Nors iš pirmo žvilgsnio tai ir neakivaizdu, R. Page‘as turi omenyje griežtą kokybės kontrolę, kurios Kinijos gamyklose reikalaujama itin primygtinai. Kinijos gamyklose pigiau kainuoja darbo jėga, o tai reiškia, kad daugiau pinigų galima skirti kokybės užtikrinimui.

Beje, kažkada 2019 metais „Volvo“ Lukiao gamykloje pradės pirmojo elektrinio automobilio gamybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)