Ankstyvas gyvenimas

D. Hasselhoffas gimė Baltimorėje, Merilendo valstijoje. Jo mama buvo namų šeimininkė Dolores Therese (ji mirė 2009 metų vasario 11 d.), o tėvas – vadovo pareigas vienoje įmonėje užėmęs Josephas Vincentas Hasselhoffas.

Jo šeima – Romos katalikai, turintys vokiečių, airių ir anglų kraujo. Jo proprosenelė Meta 1865 metais emigravo su savo šeima į Baltimorę iš Vokietijos Fiolkerseno miesto, esančio už 30 kilometrų nuo Brėmeno.

Vaikystėje jis kelerius metus gyveno Džeksonvilyje, Floridoje, o vėliau – Atlantoje, Džordžijoje. Būtent čia mokykloje jis ir debiutavo kaip aktorius: vidurinėje mokykloje būdamas septynerių metų suvaidino Piterį Peną. Nuo tada jis svajojo apie karjerą Brodvėjuje.

D. Hasselhoffas iš pradžių studijavo Oklendo universitete, o galiausiai įgijo vaidybos laipsnį Kalifornijos menų institute.

Muzikinė karjera

Jo muzikinė karjera įsibėgėjo devintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pabaigoje, kai jis pasiekė topų viršūnes su savo albumu „Looking for Freedom“, kuris Europoje tris kartus tapo platininiu.

1987 metais Vokietijoje jis net atsidūrė pirmoje grojamiausių dainų sąrašo vietoje.

Itin sėkmingas buvo D. Hasselhoffo pasirodymas prie Berlyno sienos Naujųjų metų išvakarėse 1989 metais, praėjus dviem mėnesiams po to, kai Rytų Vokietijos vyriausybė atidarė sieną likus devyniems mėnesiams iki Rytų ir Vakarų Vokietijų susivienijimo. Jo pasirodymas turėjo didelį išliekamąjį poveikį Vokietijos popkultūrai. Pats D. Hasselhoffas teigė, kad jo daina virto tikru „himnu“ ir „vilties daina“ Rytų Vokietijos žmonėms.

1993 metais jis išleido singlą „Pingu Dance“ pagal vaikams skirtą laidą „Pingu“. 1994 metais per mokamą televiziją turėjo rodyti jo koncertą iš Atlantik Sičio. Tikėtasi, kad koncertas padės atgaivinti jo muzikinę karjerą Jungtinėse Valstijose. Tačiau koncerto vakarą Pietų Kalifornijoje policija ėmė vytis O. J. Simpsoną. Dėl to koncertą žiūrėjo gerokai mažiau žmonių, nei buvo tikėtasi, ir dėl to koncerto organizatoriai patyrė 1,5 mln. JAV dolerių nuostolių.

2015 metais jis išleido singlą „True Survivor“ ir pristatė jai skirtą vaizdo klipą. Ši daina tapo pagrindiniu tais pačiais metais švedų sukurto trumpametražio filmo „Kung Fury“ garso takeliu.

Asmeninis gyvenimas

2006 metų rugsėjį Jungtinėje Karalystėje pasirodė D. Hasselhoffo autobiografija „Making Waves“. 2006 metų balandį duodamas interviu aktorius sakė, kad knyga bus „paskutinis skyrius“ kalbant apie prieštaringai vertinamus jo asmeninio gyvenimo elementus.

2015 metais lapkritį „YouTube“ svetainėje paskelbtame vaizdo įraše D. Hasselhoffas pareiškė pasikeitęs vardą ir tapęs Davidu Hoffu. Tačiau vėliau buvo pranešta, kad pavardės jis nekeitė, o vaizdo įrašas buvo ištrauka iš artėjančios reklaminės kampanijos.

Asmeninio gyvenimo peripetijos

D. Hasselhoffas nuo 1984 metų kovo 24 d. iki 1989 metų kovo 1 d. buvo vedęs Catherine Hickland. Jų vestuvės buvo atkartotos „Ratuoto riterio“ ketvirtojo sezono serijoje, kuri buvo parodyta 1986 metrų sausio 3 d.

1989 metų gruodį D. Hasselhoffas vedė aktorę Pamelą Bach, su kuria susilaukė dviejų dukrų – Taylor Ann Hasselhoff ir Hayley Hasselhoff.

2006 metų sausį D. Hasselhoffas pranešė ketinantis skirtis. Skyrybų procesas buvo baigtas 2006 metų rugpjūtį.

Nuo 2013 metų D. Hasselhoffas susitikinėja su Hayley Roberts.

Alkoholizmas

2007 metų gegužės 3 d. internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame D. Hasselhoffas buvo užfiksuotas smarkiai girtas savo namuose. Aktorių nufilmavo jo dukra Taylor Ann, kuri vaizdo įraše prašo tėvo nebepiktnaudžiauti alkoholiu.

2009 metų gegužę D. Hasselhoffo advokatas Melas Goldsmanas savo klientą apibūdino kaip sveikstantį alkoholiką.

Štai dar daugiau įdomybių, kurias apie aktorių skelbia portalas auntyacid.com.

Jis nepažinojo K.I.T.T.

Michaelas Knightas iš serialo „Ratuotas riteris“ yra vienas garsiausių D. Hasselhoffo vaidmenų. Kitas garsus šio serialo aktorius yra kalbantis automobilis K.I.T.T. Tačiau mažai kas žino, kad D. Hasselhoffas su šį automobilį įgarsinusiu aktoriumi susipažino praėjus tik pusmečiui nuo filmavimo pradžios. O susipažino jie per... kalėdinį vakarėlį.

Jis vos nesuvaidino „Žvaigždžių karuose“

D. Hasselhoffo kandidatūra buvo svarstyta Boba Feto vaidmeniui, tačiau galiausiai vaidmuo atiteko Jeremy Bullochui.

Savo pinigais jis gelbėjo „Gelbėtojus“

Kai NBC vos po vieno sezono sustabdė „Gelbėtojų“ serialą, D. Hasselhoffas investavo savo pinigų, gautų už jau parodytų serialo serijų pakartojimus, kad jį toliau rodytų.

Vaidmuo filme „Kempiniukas Plačiakelnis“ jam buvo parašytas dar prieš jam sutinkant vaidinti

Jis sutiko vaidinti su sąlyga, kad filmo kūrėjai jam atiduos butaforinį jo modelį, kuris buvo pagamintas filmui.

Jo gerbėjai pradėjo kampaniją, kad jo daina 2006 metais patektų į topo viršūnę

Gerbėjai 2006 metų balandį sukūrė specialų tinklalapį, kad jo daina „Looking For Freedom“ patektų į Didžiosios Britanijos grojamiausių dainų sąrašo viršūnę. O kiek vėliau aktorius išleido singlą „Jump In My Car“, kuris pakilo iki trečiosios topo vietos.

1989 metais Vokietijoje jis buvo išrinktas populiariausiu ir daugiausia įrašų pardavusiu dainininku.

Tais metais jis buvo pakviestas dainuoti dainą „Freedom“ prie Berlyno sienos Naujųjų metų išvakarėse.

Jis turi žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje

Žvaigždę jis gavo dar 1996 metais.

Filme „Starcrash“ jis turėjo dublerį

Ne todėl, kad norėjo! Filme jo veikėjas Simonas pasirodė su kauke. To prireikė, nes D. Hasselhoffas buvo apsinuodijęs maistu, ir teko filmuoti be jo.

Filme „Starcrash“ daugelį kaskadinių triukų jis atliko pats

Tiesa, filmuojant pirmąją sceną vienam italui kaskadininkui jis išmušė dantį.

Vaizdo žaidime jis suvaidino JAV viceprezidentą

Tas žaidimas vadinosi „Command & Conquer: Red Alert 3“.

Ir tai buvo ne vienintelis vaizdo žaidimas, kuriame jis pasirodė

D. Hasselhoffas buvo pirmasis atsisiunčiamas veikėjas vaizdo žaidime „Pain“. Tokia galimybė buvo sudaryta 2008 metų lapkritį.

Aktorius anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)