Antradienio naktį į šalį plūstels lietus, kuris pirmiausiai pasieks rytinius šalies rajonus. Dienos metu jau palis daug kur, vietomis grūmos perkūnija, bus gaiviau. Vilniuje ir Kaune dangų niaukstys debesys, numatomi trumpi lietūs. Naktį bus apie 12, dieną apie 19–20 laipsnių šilumos. Šiaulius taip pat pasieks lietus. Naktį vyraus 13, dieną 18 laipsnių šiluma. Pajūryje dangumi plauks debesys, protarpiais palis. Naktį temperatūra sieks 15, dieną 19 laipsnių.

Trečiadienį tiek naktis, tiek pirma dienos pusė bus giedra. Po pietų daug kur išaugs debesuotumas, tačiau trumpai palis tik vietomis. Pūs vidutinio stiprumo rytų, pietryčių krypties vėjas. Vyraus truputį šiltesnis oras. Vilniuje ir Kaune naktis bus giedra, vyraus 12 laipsnių šiluma. Dienos metu išaugs debesuotumas, oras šils iki 24 laipsnių. Šiauliuose pirma apros pusė bus giedra, numatoma 10 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra kils iki 22–23 laipsnių, danguje dažniau sukinėsis debesys. Pajūryje nakties metu bus apie 12, įdienojus apie 22 laipsnius šilumos. Bus nepastoviai debesuota.

Ketvirtadienį daug kur numatomi trumpi lietūs, perkūnija. Vyraus permainingas debesuotumas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dangumi plauks debesys, tarp kurių ir saulė įsiterps ir protarpiais palis. Naktį bus apie 14, dieną apie 23 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus nepastovus debesuotumas. Naktį be kritulių, temperatūra sieks 14 laipsnių. Dieną vyraus gausesnis lietus, oras šils iki 21 laipsnio. Pajūryje dangumi keliaus tai mažesni, tai didesni debesys, protarpiais palis. Naktį bus apie 15, dieną apie 21 laipsnį šilumos.

Penktadienį išsilaikys panaši temperatūra, vėl praus lietus, o perkūnija gali pasitrankyti ir dažniau. Vilniuje ir Kaune pirma paros pusė bus giedra, vyraus 13 laipsnių šiluma. Dienos metu debesys atneš lietaus, numatomas griaustinis. Oras sušils iki 23 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto dangus bus skaidrus, termometrai fiksuos 13 laipsnių. Dieną atkeliaus krituliai, perkūnija. Numatoma 22 laipsnių šiluma. Pajūryje dangumi plauks debesų virtinės, griaudės perkūnija, nuvilnis trumpi lietūs. Naktį bus apie 15, dieną apie 20 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį taip pat sulauksime lietaus, temperatūra truputį pažemės. Sekmadienį įsismarkaus vakarinių krypčių vėjas.