Susirūpino, kad gali likti be kompensacijos

DELFI redakcijai atsiuntusi susirūpinimo kupiną laišką, mažametį auginanti mama tvirtino, kad jos vaikui pagaliau gavus vietą Vilniaus valstybiniame darželyje ir apie tai pranešus savivaldybei, jai buvo pasakyta, kad nuo gegužės mėnesio 100 Eur kompensacijos ji nebegaus.

Didžiausia problema, kad jos vaikas darželį turi pradėi lankyti tik nuo rugsėjo mėnesio.

„Kalbėsiu apie Vilniaus savivaldybės skiriamą kompensaciją tėveliams (globėjams), kurių vaikučiai nepatenka į valstybinį darželį.

Kaip žinoma, sostinės savivaldybės Taryba nuo 2017 m. rugsėjo 1 d. nusprendė skirti po 100 eurų kas mėnesį visiems vilniečiams, kurių 2–6 metų amžiaus vaikai jau metus ir ilgiau negauna vietų valstybiniuose darželiuose. Kompensaciją gaus ir namuose vaikus auginantys tėvai.

100 eurų kompensacija bus teikiama tol, kol vaikas gaus vietą valstybiniame arba privačiame darželyje. 100 eurų per mėnesį kompensacija bus skiriama 11 mėnesių per metus arba tol, kol vaikas gaus vietą valstybiniame darželyje.

Dabar apie mano (o gal ir ne tik mano) konkrečią situaciją. Žinoma, darželio mano vaikas tuos metus negavo ir šiais metais teko prašyti savivaldybės kompensacijos. Ją gavome. Balandžio mėnesį mano vaikas gavo vietą valstybiniame darželyje, labai apsidžiaugėme. Pranešėme savivaldybei, kad gavome vietą, nes tai padaryti būtina gaunant kompensaciją. Tačiau yra vienas bet.

Išsvajotąjį darželį galima bus pradėti lankyti tik nuo rugsėjo mėnesio, o kompensacija nuo gegužės nebebus mokama (taip mane informavo savivaldybėje). Vieta yra, vaikas eiti dar negali (grupės darželiuose sudaromos tik nuo rugsėjo), kompensacija nutraukiama. Kur logika? Kodėl negali savivaldybė mokėti tų 100 Eur iki kol realiai vaikas pradės lankyti darželį.

Vaikas dar keturis mėnesius bus namie su mama, kol pradės lankyti darželį, o pinigėlių nebegaus! Kokia čia pagalba tėvams ir jų vaikams? Kas kaltas? Darželis, kuris negali priimti vaiko greičiau? Ar Vilniaus savivaldybė, kuri taip garsiai kalba apie pagalbą tėveliams ir jų vaikučiams?“, – DELFI tvirtino moteris.

Pasak jos, realybė yra tokia, o jai norėtųsi, kad šį kartą būtų pagalvota apie viską.

Tėveliai neturėtų nerimauti

DELFI kreipėsi į Vilniaus savivaldybę ir prašė pakommentuoti šią situaciją. Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Alina Kovalevskaja teigė, kad gegužės mėnesį 100 Eur kompensacija nebuvo nutraukta nei vienam pareiškėjui.

„100 Eur finansavimas už 2018 m. balandžio mėnesį buvo skirtas 4 tėvams. Visi iš šių 4 pateko į savo pasirinktus darželius ir nebelaukia bendroje eilėje centralizuotoje prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo informacinėje sistemoje.

Svarbu žinoti, kad finansavimas šiems tėvams bus mokamas iki 2018 m. rugsėjo 1 d., kadangi lankymo pradžia priimtiems į įstaigas vaikams numatyta nuo rugsėjo mėnesio, todėl tėveliai neturėtų nerimauti“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)