Minėta laida sekmadieniais rodoma per „MG Baltic“ priklausantį kanalą „Info TV“.

„Šįvakar ir artimiausius kelis sekmadienius „Savaitės panorama“ bus be manęs, nes ne savo valia atsidūriau epicentre savaitės įvykių, o daryti laidą ne apie svarbiausius įvykius nėra prasmės. Dėl to nusprendžiau išeiti atostogų.

Noriu turėti laiko gerai pasiruošti galimam liudijimui (tame tarpe ir į man mestus nepagrįstus „kaltinimus“) Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, kuris galbūt bus ir kitą savaitę.
O taip pat noriu turėti laiko apmąstyti savo dabartinę „egzistenciją“, – sekmadienio vakarą feisbuke parašė T. Dapkus.

Sekmadienio vakarą T. Dapkus DELFI sakė nenorintis nieko daugiau komentuoti, tačiau patvirtino, kad šis sprendimas jo. Daugiau komentarų jis žada pirmadienį.

Kaip DELFI jau rašė, VSD T. Dapkų įtaria tapus koncerno „MG Baltic“ vadovų interesams atstovaujančiu tarpininku, kuris ne tik mezga reikalingus ryšius, bet ir renka sau ir koncernui naudingą informaciją, ją vėliau panaudodamas kaip manipuliacijų ir šantažo įrankį.

Balandžio pabaigoje dienraštis „Lietuvos rytas“ paviešino prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimą su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu.

Daugiausia dėmesio sulaukė ištrauka, kur D. Grybauskaitė parašė, kad T. Dapkus „kalba nesąmones“ apie tuomet dar kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

VSD įvardija T. Dapkų kaip pagrindinį veikiantį „MG Baltic“ atstovą koncernui siekiant padaryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, „Registrų centre“. Saugumas įtaria, kad T. Dapkus taip pat dalyvavo bandant daryti įtaką teismams, Valstybinei mokesčių inspekcijai, kitoms institucijoms ir procesams.

Praėjusią savaitę interviu DELFI T. Dapkus tvirtino, kad prieš jį vykdoma beprecedentė šmeižto kampanija ir aiškino, kad jam kerštauja VSD bei prezidentė D. Grybauskaitė. Jis taip pat aiškina jau daugiau nei dešimtmetį sekamas VSD ir tvirtina niekada savo veiksmais neperžengęs žurnalisto etikos ribų.

„Prieš mane vykdoma beprecedentė šmeižto kampanija. Niekas manęs nei ko nors paklausė, nei leido galimybės išsakyti savo poziciją. Tiesiog pradžioje pasisakė prezidentė, o tada išmesta selektyvi pažyma, kur mano kai kuris domėjimasis atskirais atvejais bandomas susieti su „MG Baltic“ koncernu“, – teigė T. Dapkus.