Tačiau reguliavimo institucijos nusprendė, kad J. Staley gali toliau eiti savo pareigas.

Po metus trukusio tyrimo Finansinių paslaugų rinkos priežiūros institucija (FCA) ir Anglijos banko prudencinio reguliavimo institucija nusprendė J. Staley skirti po baudą, kiekviena iš kurių sudarys apie 10 proc. jo metinio atlyginimo, įskaitant premiją ir pensijos paketą.

O „Barclays“ valdyba penktadienį paskelbė, jog iš J. Staley skirtos premijos sumos išskaitys 500 tūkst. svarų.

Taigi, įskaitant bendrą baudą, banko vadovas neteks daugiau kaip 1,1 mln. svarų, o tai sudaro maždaug ketvirtadalį sumos, kurią jis uždirbo 2016 metais (4,23 mln. svarų), rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

„Ne kartą buvau pripažinęs, kad mano asmeninis įsitraukimas į šį reikalą buvo netinkamas, ir atsiprašiau už padarytas klaidas“, – pareiškė J. Staley.

2016 metų birželį J. Staley bandė nustatyti, kas parašė banko vadovybės gautą anoniminį laišką, kuriame buvo išreikšta abejonių dėl vieno „Barclays“ kiek anksčiau pasamdyto aukščiausios grandies vadovo tinkamumo eiti šias pareigas, taip pat dėl jo įdarbinimo proceso.

J. Staley šį laišką įvertino kaip nesąžiningą asmeninį išpuolį prieš minėtą vadovą ir informacinio saugumo skyriui liepė išsiaiškinti, kas jį parašė. Vėliau J. Staley buvo pranešta, kad pagal galiojančius teisės aktus yra neleistina bandyti išsiaiškinti šaltinius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)