Kaip žmogus ir nepavargsta. Skiedžia bičas susiriesdamas, kaip antrąkart pasamdytas, kad tai, kas eina iš Karbauskio karvės pauodegio, yra ne mėšlas ir ne srutos, o tik per naktį ištryškusio šaltinėlio stebuklingų gydymo galių vanduo. Kaip čia dar Šv. Mergelės Marijos statulėlė šalia už valdiškus pinigus nepastatyta?

Klausykis, Lietuva!

Skvernelis nemirksėdamas išdėstė, kad Karbauskio „Agrokoncernas“ nieko bendro neturi su Karbauskio valstiečiais: „Nesu partijos narys, galiu kategoriškai pareikšti, kad nieko bendro neturi su frakcija, ir dar kategoriškiau galiu pasakyti, kad nieko bendro neturi su Vyriausybe ir jos veikla.“

Ups. Jei Skvernelis būtų pasakęs, kad Karbauskis nieko bendro neturi su Karbauskiu, o karvės per šv. Baltramiejų paprastai išskrenda žiemoti į Pietų Afriką, būtų nustebinęs mažiau.

Su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi? Karbauskis meluoja nesustodamas. Nutaisęs šikančio katino pozą Naisių ponas sumurkia, kad jis yra švariausias šalies politikas. Skvernelis kaip ciūcis iš paskos – tą patį.

Išaiškinęs, kad tarp „Agrokoncerno“ ir „Agrokoncerno“ nieko bendro nėra ir net negali būti, buvęs policijos vadas, buvęs vidaus reikalų ministras, o dabar premjeras lizingu suteikė dvejų metų garantiją, kad šešėlis dėl ryšių su verslu nekrenta tik ant trijų partijų – valstiečių, socialdemodarbiečių ir Lenkų rinkimų akcijos.

Valdžia gydo. Visi tie, kurių nėra valdžioje, yra nešvarūs. Visi tie, kurie yra valdžioje, yra tokie švarūs kaip krištolai, kad net akis graužia nuo „Persilio“.

Skiedžia bičas susiriesdamas, kaip antrąkart pasamdytas, kad tai, kas eina iš Karbauskio karvės pauodegio, yra ne mėšlas ir ne srutos, tik per naktį ištryškusio šaltinėlio stebuklingų išgydymo galių vanduo. Kaip čia dar Švenč. Mergelės Marijos statulėlė šalia už valdiškus pinigus nepastatyta?
Rimvydas Valatka

Griūk negyvas. Tos trys partijos tokios pat švarios, kokia švari yra šalį užplūdusi rusiška salietra. Ešelonais varoma „Agrokoncerno“. Kuris su valstiečių frakcija, partija, Vyriausybe ir Karbauskiu taip žiauriai neturi nieko bendro, kad Vyriausybei net pusantrų metų nepakako bent kartą tos salietros švarumą patikrinti ir apdėti privalomais ES muitais.

Skaidrumas Skverneliui akis graužia, ne kitaip.

Žiūrim, ką turim. Valdančiosios daugumos lyderis Karbauskis antrą kartą pamiršo, kur nukišo vieną kitą milijoną eurų. VTEK įkirptas į uodegą už įstatymo pažeidimą nutaiso šikančio katino pozą ir sumurkia: nu jo, klaidelė, pamiršau, atsiprašau.

Jei žmogelis antrąkart per dieną užmirštų krautuvėj piniginę, sakytume, kad lapausis. Ką sakyt apie oligarchą ir Seimo Kultūros komiteto pirmininką viename, kuris vis užmiršta savo milijonus? Sakytum, Pijus idiotas ar tik mus durniais laiko, bet Seimo etikmatj lyg tyčia uždraudė taip vadinti net patį bukiausią Seimo narį.

Premjere, kiek šalyje yra žmonių, kurie, neturėdami jokių verslo ir politikos ryšių, nuolat pamiršta deklaruoti vieną kitą milijoną, kotedžą kitą Ispanijoje, visureigį merginai ar 1700 eurų algą, mokamą būsimam premjerui lizingu, o savo namą vadina observatorija?

Atmetus kontrabandininkus, narkotikų dilerius ir kilerius, liktų tik sušukti: „Tegyvuoja rusiška salietra – pati švariausia salietra Lietuvoje!“

Kai vienos iš trijų skaidriausių pagal premjero klasifikaciją partijų vadas perka naują automobilį grynais už 31 000 eurų, tai ničnieko nesako tik jo skaidrumą garantuojančiam Vyriausybės vadovui.

MP taip įsijautė į Naisių klouno vaidmenį, kad keldamas uodegą Karbauskio karvei, ant pjedestalo užkėlė ir koloradke pasipuošusį Tomaševskį su Jedinskiu ir visu Rusų aljansu, ir legendinį vėjo jėgainių Baltarusijoje bei jų įstatymų Lietuvoje vystytoją Skardžių, ir rinkėjų balsų pirkime šmėžavusią Pinskuvienę, ir likusią kompašką iš šlovingų AMB laikų, kai partija dar nebuvo LSDDP, o tik LDDP, o „draugysčių“ ėmimo baikos būdavo „vsio zakonno“.

Visą savaitę visi politikai, neišskiriant nė Prezidentės paskui Skvernelį matavosi VSD pažymų Prokrusto lovą. Lenktyniaudami ne dėl to, kieno ilgesnis, o kieno trumpesnis.

Toks kalbėjimas – politinės klasės mirtis. Harakiri. Masinis išsižudymas. Kaip kokioje sektoje.

Tokiais atvejais tauta įprastai sako: visi jie tokie. Tauta, atrodo, itin menkai ta VSD pažymų drama domisi. Nepaisant žurnalistų triūso parodyti viską. Kaip ir meilės laiškais iš „tulpių“ pašto.

Premjere, kiek šalyje yra žmonių, kurie, neturėdami jokių verslo ir politikos ryšių, nuolat pamiršta deklaruoti vieną kitą milijoną, kotedžą kitą Ispanijoje, visureigį merginai ar 1700 eurų algą, mokamą būsimam premjerui lizingu, o savo namą pavadina observatorija?
Rimvydas Valatka

Tautai iš principo viskas seniai yra aišku apie mirusią politinę klasę. Kurios atstovai net ir būdami komoje, vis tiek trūks plyš bando išrėkti, kad štai jis yra skaidresnis, švaresnis miršgyvis už kitus miršgyvius.

Komos ištiktojo riksmų niekas negirdi. Tauta nebemato šitoje klasėje alternatyvos, bet jie ir toliau kaip užzombinti matuojasi, kieno galas trumpesnis.

Panašiai kaip su viltimis „Eurovizijoje“. Iš pradžių pamažu užsipompuojame. Jau šiemet tai tikrai mūsiškis (mūsiškė) yra kaip reta. Ir daina joptararai, kokia dvasinga. Kai šiaip ne taip įveikiam pusfinalį, pompa pasiekia crescendo. O, Dieve, Europai taip patiko mūsų daina, kad ekspertai prognozuoja labai aukštą vietą. Paskui būna kaip visada. Baladojamės antrame dešimtuke, kur visada yra vietos visokiems NY.

Tai, kaip galus mieruojasi politikai VSD pažymų fone, atrodo pošlykščiai. Švelniai kalbant. Apsivalymas? Baikit. Tai žiurkių kova stiklainyje, o ne apsivalymas.

Masiulis pridavė Prezidentę ir jos „tulpių“ paštą. Kad išneštų bent dalį jau sudegusio savo kailio. Pradėję verslo ir politikų ryšių parlamentinį tyrimą valstiečiai tikisi pridengti savo svylantį kailį.

Ar VSD pažymos, bent jau tokia įspūdinga kalendorine galia, pateiktos be Prezidentės žinios? Net jei Grybauskaitė čia nė prie ko, tai kodėl šiltas gegužio vėjas nuo STT rūmų atpučia gandus, kad agentai įkliuvusius politikus tardo pagal pažymas, sužymėtas raudonu, geltonu ir žaliu markeriais?

Raudonai pažymėtos vietos reiškia imti ten esančiuosius. Geltonai – pakratyti. Žalia – dar neliesti. Spėkit iš vieno karto, kas gali taip aiškiai sužymėti STT agentams jų antikorupcinius darbus?

Tai, kaip galus mieruojasi politikai VSD pažymų fone, atrodo pošlykščiai. Švelniai kalbant. Apsivalymas? Baikit. Tai žiurkių kova stiklainyje, o ne apsivalymas.
Rimvydas Valatka

Dar šitas šiltas pavasario vėjas nešioja istorijas, kad STT tardomi konservatoriai taip nuoširdžiai pridavinėjo vieni kitus, kad net sukėlė pačių agentų nusistebėjimą.

Bet tai tikriausiai yra melas, netiesa, nes taip juk neturėtų būti. Kaip neturėtų demokratinėje valstybėje būti tokio totalinio sekimo ir pasiklausymo, kai tas pats Šiaulių teisėjas net aukštam valstybės teisėsaugos pareigūnui sekti ir pasiklausyti išrašo leidimą remdamasis tik prokuroro „aš manau“ ir „man atrodo, kad...“

Kartais atrodo, kad mūsų vėliava nėra nei Trispalvė, nei vis dažniau prie namų iškeliamas Vytis, o tik tvirtose ekspolicininko rankose styranti Karbauskio karvės uodega. Tai gal ir teisingai padarė ta Seimo etikmatj, kuriai vadovauja koloradkėmis besipuošiančio pirmininko partijos atstovė, uždraudusi Maldeikienei levutes ir puidokus vadinti idiotais.

Tai ne jie yra idiotai. Tai mes visi su jumis – kaip idiotai. Priversti klausytis Karbauskio karvės uodegą keliančio premjero kalbų apie nešvaria rusiška salietra garantuojamą politinę švarą ir, regis, turėdami tokį didelį pasirinkimą, kitos alternatyvos neturintys.