Gera atrankos pradžia ir duobė prieš turkes

Jau gegužės 31 dieną Alytuje Lietuvos moterų rinktinė susitiks su Vokietijos nacionaline komanda. Būtent su vokietėmis lietuvaitės pradėjo šios atrankos varžybas ir tuomet sensacingai išvykoje iškovojo tašką, sužaisdamos lygiosiomis 26:26.

Deja, po to sėkmingo starto mūsų rinktinei pratęsti nepavyko. Jeigu pralaimėjimas ispanėms 24:17 buvo įkvėpęs dar daugiau optimizmo, kadangi visos rungtynės vyko labai atkakliai ir lygiai, tai dvejos rungtynės su turkėmis apnuogino mūsų rinktinės spragas.

Per dvi rungtynes su iki to be taškų buvusia Turkijos komanda Lietuva iškovojo tik tašką. Namuose sužaista lygiosiomis 22:22, tačiau išvykoje nusileista 30:24.

Realios galimybės kautis dėl vietos Europos pirmenybėse

Nors situacija turnyro lentelėje (2 taškai ir ketvirta vieta) daug optimizmo nesuteikia, tačiau grupėje situacija gali kardinaliai pasikeisti lietuvaitėms iškovojus bent vieną pergalę per dvi rungtynes.

Nors pavyti ir aplenkti pirmaujančias Vokietijos ir Ispanijos rinktines užduotis itin sudėtinga, tačiau kelialapis į Europos čempionatą atiteks ir geriausiai trečiajai komandai.

Iškovojus dar du taškus prieš aukščiau turnyro lentelėje esančias ekipas, lietuvaitės realiai pretenduotų į tą geriausios trečiosios komandos vietą, todėl visos galimybės dar mūsų merginų rankose.

Inesa Verbovik: nežadame pasiduoti

Nors jau dabar aišku, jog ekipa lemiamose rungtynėse turės verstis be traumas patyrusių dviejų komandos lyderių Živilės Jurgutytės ir Marijos Gedroit, tai mūsiškių ambicijų nemažina.

Lemiamą susitikimo įvartį su Turkija pelniusi Inesa Verbovik mano, jog nustebinti ši komanda tikrai gali: „Manau, jog po rungtynių su Turkija visos padarėme išvadas. Žinome, jog mūsų sudėtį vėl retina traumos, tačiau galbūt tai dar labiau suvienys komandą.

Bet kokiu atveju eisime kautis ir tikrai nežadame pasiduoti. Juolab, jog puikiai suprantame, jog šioje atrankoje dar ne viskas prarasta.“

Lietuvos moterų rinktinė paskutines atrankos rungtynes namuose su Vokietija žais gegužės 31 dieną 19:00 val., o šio čempionato atranką užbaigs Ispanijoje birželio 2 dieną rungtynėmis su šios šalies rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)