CNN ir kitos žiniasklaidos priemonės nurodė, kad tai pareiškė patarėja komunikacijos klausimais Kelly Sadler.

Vienas Baltųjų rūmų pareigūnas CNN sakė, kad ketvirtadienį vykusiame darbuotojų pasitarime tai pareiškusi Kelly Sadler veikiausiai bandė pajuokauti, tačiau pokštas buvo nevykęs.

Prezidento Donaldo Trumpo pasirinkta kandidatė į CŽA vadovo postą Gina Haspel, šios agentūros karjeros tarnautoja, anksčiau prižiūrėjo dabar jau nebevykdomą programą, kai sučiupti įtariami teroristai būdavo tardomi naudojant itin griežtus metodus, pavyzdžiui skandinimą, daugelio prilyginamus kankinimui.

Per jos kandidatūros svarstymą Senate G. Haspel atsisakė nurodyti, kad kankinimas yra nepriimtinas dėl moralinių priežasčių. Visgi ji pažadėjo, kad tapusi CŽA direktore tokių tardymo metodų taikymo negrąžintų.

J. McCainas, kuris per Vietnamo karą daugiau nei penkerius metus praleido belaisvių stovykloje ir buvo kankintas, trečiadienį po G. Haskel kandidatūros svarstymo Senate sakė, kad ji yra „patriotė“, nes ne vienerius metus tarnavo savo šaliai.

Tačiau gerbiamas respublikonų senatorius iš Arizonos atkreipė dėmesį į G. Haskel vaidmenį įtariamų teroristų tardymų programoje ir parodymus Senato Žvalgybos komitete, ragindamas kolegas įstatymų leidėjus atmesti jos kandidatūrą.

Baltieji rūmai nepaneigė K. Sadler komentarų apie J. McCainą.

Jie išplatino pareiškimą, kuriame nurodė: „Gerbiame senatoriaus Johno McCaino tarnybą mūsų šaliai. Šiuo sunkiu metu savo mintimis esame kartu su juo ir jo artimaisiais.“

J. McCaino žmona Cindy K. Sadler atsikirto žinute socialiniame tinkle „Twiter“.

„Leiskite jums priminti, kad mano vyras turi šeimą, 7 vaikus ir 5 anūkus“, – parašė ji.