Ukrainos generalinės prokuratūros vadovo teigimu, prieš ukrainiečius – ne tik „40 tūkst. ginkluotų separatistų teroristų, ne tik tūkstančiai rusų kariuomenės kareivių“ Donbase.

„Nadeždos Savčenko suplanuoto teroro išpuolio pavyzdžiu įrodėme, kad konkretūs Rusijos Federacijos pulkininkai davė jai ginklų teroro išpuoliui Ukrainos sostinės centre... Žinome šių pulkininkų pavardes, pagal slapyvardžius, pagal laipsnius“, – apreiškė J. Lucenka.

Jis pridūrė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino tikslas – sutrukdyti Ukrainos sėkmei. J. Lucenkos teigimu, Rusijos prezidentas kovoja ne dėl pergalės, o tam, kad Ukraina nukraujuotų.

„Ko jis nori? Krymo, Donbaso?.. Apginti rusakalbius gyventojus? Ne, jo užduotis – sutrukdyti Ukrainos sėkmei, nes tai būtų mirtinai (pavojinga) Rusijos imperijai“, – pridūrė J. Lucenka.

Kovo 23 d. N. Savčenko neteko deputato neliečiamybės ir buvo suimta. Pagal tyrėjų versiją, ji planavo teroro aktus Ukrainos parlamente ir vyriausybės pastatų kvartale.

Jai gresia įkalinimas nuo penkerių metų iki gyvos galvos. N. Savčenko buvo žinomiausia konflikto tarp Ukrainos kariuomenės ir prorusiškų separatistų Rytų Ukrainoje belaisvė.

2014 metais ji pateko į nelaisvę ir buvo išvežta į Rusiją, o į Ukrainą sugrįžo kaip nacionalinė didvyrė. Vėliau moteris tapo Ukrainos parlamento nare.